• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 9 °C

Erdoğan, Davos'a gidecek mi?

Erdoğan, Davos'a gidecek mi?
Geçen yıl ’One minute’ ile Davos’a damgasını vuran Başbakan Erdoğan, 27 Ocak’ta başlayacak zirve için yapılan davete cevap vermedi.

40’ıncı Davos Zirvesi için Maliye Bakanı Şimşek, Başbakan Yardımcısı Babacan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na da davet gönderildi ancak onlar da cevap vermedi.

‘Benim için bitmiştir’

Geçen yıl Davos’taki ’One minute’ resti dünya gündemine oturmuştu. Başbakan Erdoğan Zirve’de yapılan bir oturumda İsrail’i eleştirince, İsrail Cumhurbaşkanı Peres sesini yükseltmiş, Peres’in 22 dakika süren konuşması üzerine Erdoğan ısrarla paneli yöneten gazeteciden söz istemişti. Konuşması sık sık bölününce iyice sinirlenip ’One minute’ (Bir dakika) diye tepki gösteren Erdoğan, en sonunda “Davos benim için bitmiştir” diyerek paneli terketmişti.

‘Bir daha Davos’a gelmem’ diyerek geçtiğimiz yılki Davos Zirvesi’ne damgasını vuran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, forumdan bu yıl için gelen davete cevap vermedi. Davos Zirvesi yönetimi 2010 toplantıları için Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na davet gönderildiğini açıkladı. Ancak 27 Ocak’ta başlayacak olan zirve için yapılan davetlere henüz bir cevap alınamadı. Dünya Ekonomi Forumu yönetimi, 2010 Zirvesi’ne katılacak isimleri 20 Ocak’ta düzenlenecek basın toplantısında açıklayacak.

Sahneyi Sarkozy kapatacak

Bu yıl 40’ıncısı düzenlenecek Davos Zirvesi’nin ana teması, “Yeniden Düşün, Tasarla ve İnşa Et” olarak belirlendi. Dünya Ekonomik Forumu toplantılarında açılış konuşmasını bu yıl ilk kez bir Fransa Cumhurbaşkanı yapacak. Nicholas Sarkozy ayrıca Davos’a katılan ilk Fransa Cumhurbaşkanı da olacak. 2009’da gündeme Başbakan Erdoğan oturmuştu, bu yıl onun yokluğunda Davos Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapacak olan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy en çok konuşulacak lider olacak. Sarkozy’nin konuşmasında dolardaki değer kaybının Avrupa’nın rekabet gücünü zayıflattığını ve bunun kabul edilemez olduğunu vurgulaması bekleniyor. Sarkozy önceki gün, “Bu düzensizlik kabul edilemez hale geldi. Dünya çok kutuplu ise rezerv para da çeşitlenmeli” sözleri ile yapacağı konuşmaya dair ipuçları verdi. Sarkozy, Fransa’nın 2011 yılında G20 liderliğini alması sonrasında uluslararası mali sistemi yeniden düzenlemek için çalışma başlatmayı planladığını açıklamıştı.

40’ıncı zirvede 2.500 katılımcı bekleniyor

- Davos Zirvesi, dünyanın en iyi kayak pistlerinden birinin bulunduğu İsviçre’nin Graubünden kentinde bulunan Davos kasabasını 1971 yılından beri dünya ekonomisinin merkezine koyuyor.
- Türkiye zirveyi ilk kez 1988 yılında Başbakan Turgut Özal ile birlikte tanıdı.
- Daha sonra Davos’ta Türkiye hep Başbakan düzeyinde temsil edildi.
- Bu yıl ise Davos bir son dakika gelişmesi olmazsa Türkiye’den bir yetkiliyi ağırlayamayacak. 27 Ocak’ta başlayacak ve bu yıl 40’ıncısı yapılacak Davos Zirvesi’ne 2 bin 500 katılımcı bekleniyor.

Bu yıl Twitter’dan izlenecek

Sosyal iletişim sitesi Twitter bu yıl Davos’un nabzını tutacak. Geçtiğimiz Davos’a katılan Twitter’ın ünlü-ünsüz üyeleri, zirvede neler yaşandığını, ayrıntıları anlık olarak Twitter’dan dünya ile paylaşacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89