• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

Erdoğan: Dağda da çift başlılık var!

Erdoğan: Dağda da çift başlılık var!
Erdoğan, "Abdullah Öcalan'ın uzlaşma çağrısına rağmen gerçekleşen" 13 asker ve 7 PKK'lının hayatını kaybettiği Silvan çatışması hakkında konuştu.

Başbakan Reccep Tayyip Erdoğan, "Abdullah Öcalan'ın uzlaşma çağrısına rağmen gerçekleşen" 13 asker ve 7 PKK'lının öldüğü Silvan çatışması hakkında "İşlerine geldiğinde İmralı ile uyumlu davranıyorlar, işlerine gelmediğinde uyumsuz oluyorlar. Dağdakilerin isimlerini anmak istemiyorum, ama çift başlılık ortada. Dağda da çift başlılık var" dedi.

Enis Berberoğlu'nun Hürriyet'te yayımlanan (22 Temmuz 2011) haberi şöyle:

Erdoğan, iç güvenlik harekâtında asker yerine polisin kullanılması çalışmalarının sürdüğünü vurguladı, “Dağda da çift başlılık var” diye konuştu. Erdoğan’ın Lefkoşa dönüş yolunda gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamalar şöyle:

Silvan olayı bakışınızda kırılma yarattı denilebilir mi?

Farklı düşünmek zorundayız. Kötü niyetlilere karşı iyi niyet taşıyamayız. Bağımsızlar geldi, arkadaşlarımız da görüştü. Ama sakız çiğner gibi sürekli dışlandıklarını söylüyorlar. CHP’yi nasıl Meclis’e katılmaya çağırdıksa, onları da çağırdık. Neden dışlayalım. Tabii, CHP’ye de, onlara da ‘Gelmeseniz de Meclis çalışmalarına devam eder’ dedik.

İç güvenlik harekâtlarında asker yerine polis kullanılmalı mı?

Terörle mücadele çerçevesinde iç güvenlikte polisin kullanılmasıyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bölgelerin hassasiyetine göre bu konuda adım atılacak.

Sürece dinamit üzücü

Milli Birlik projesinde devam için takviminiz var mı?

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ni her şeye rağmen devam ettireceğiz. Dolmabahçe’de yaptığımıza benzer, belki daha dar kapsamlı toplantılar yapabiliriz. Maalesef o toplantılarımıza katılmış bazı isimlerin, daha sonra süreci dinamitleme rolüne soyunması da üzücü.

İmralı’dan uzlaşma mesajına rağmen Silvan yaşandı. İmralı’nın örgüte etkisi var mı, yok mu? Bu durumda İmralı ile görüşmek anlamsızlaşıyor mu?

İşlerine geldiğinde İmralı ile uyumlu davranıyorlar, işlerine gelmediğinde uyumsuz oluyorlar. Dağdakilerin isimlerini anmak istemiyorum, ama çift başlılık ortada. Dağda da çift başlılık var. Böylece süreci haince işletiyorlar. Devlet, keyfi operasyon yapmaz. İstihbarat alırsa yapar. Bölücü terör örgütü silahı bıraksa, terör minimize olur. Bir istihbarat gelmedikçe de güvenlik güçleri operasyon yapmaz. Ama güvenlik güçlerinin silah bırakması istenebilir mi? Bu zaten onların birinci görevi, varlık sebebi yok. YAŞ öncesi çalışmaları Genelkurmay yapıyor. Üst düzey terfi ve tayinleri biz yaptıktan sonra kısa süre içinde komutanlar da diğer atamaları yapıyor. Üzerinde en çok durduğumuz konu, hudut birlikleri konusu. İlk etapta 5 bin kişilik bir yapı oluşturulacak. Bunun ilanı da çıktı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89