• BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 18 °C

Erdoğan: Çözüm sürecinden rahatsız oldular

Erdoğan: Çözüm sürecinden rahatsız oldular
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da konuştu. Erdoğan, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının çözüm sürecini hedef aldığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da konuştu. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi.

"İş başına geçtiğimizde çok önemli sorunlarımız vardı. Ama en büyüğü terördü. Milletçe huzurumuz kaçtı, anaların yüreği yandı, maddi olarak da çok ağır bedel ödendi. Doğu’daki şehirlerimiz bu yüzden hizmetlerden eksik kaldı. Buralara yol, üniversite, hastane yapılmadı. Ve biz geldik. Şanlıurfa’da 18 katrilyon yatırım yapıldı. Biz terör sorununu hukuk içinde çözüyoruz. Bu sorunu demokrasiyle ekonomik kalkınmayla, hizmetle çözeceğiz dedik. Sadece güvenlik tedbiriyle çözülmez dedik. Bu sorunu çözmek için engel oldular, partimizi kapatmaya kalktılar. Ama yolumuzda dimdik devam ettik. Millet bize yürü dedi biz yürüdük. Durmak yok yola devam.

Bu acı meseleyi çözeceğiz dedik. Biz bu sorunu çözmek için kanı durdurmak için samimi mücadele verirken. Önce Oslo sürecini sabote ettiler, MİT müsteşarımızı yakalamak istediler. Paris’te suikast yaptılar. Şimdi 17 ve 25 Aralık darbe grişimiyle çözüm sürecine saldırdılar. 16 Kasım’da Diyarbakır’da tarihi bir buluşma gerçekleştirdik. Ne yaptılar, bir dershane meselesi çıkarıp bu görüşmeyi gölgelemeye çalıştılar. Kim yaptı bunu Pensilvanya’daki bir zat ve buradaki yandaşları. Tabii bunlar partinin içinde emniyet güçlerinin içinde de örgütlenmişler. Doğu’da, havadan, kardeşlikten, gelişmelerden rahatsız oldular. 77 milyonun bir olmasında rahatsız oldular. Birlikte Türkiye olmasından rahatsız oldular.

Sene 1960, Mart ayı. Said-i Nursi Isparta’da. Hasta yatağında beni Urfa’ya götürün diyor. Talebeleri onu Şanlıurfa’ya getirdiler. Polisler onu geri götürmek istediler. Demokrat Parti engel oldu. Hiç bir yere götüremezsiniz dedi. Şanlıurfa o gün tarih yazdı. Said-i Nursi'yi teslim etmedi.

27 Mayıs müdahalesi oldu. Said-i Nursi'nin dirisine zulmedenler, ölüsüne bile tahammül edemediler. İşte bu CHP zihniyetiyle şu anda güya onun izinde olduğunu iddia eden Pensilvanya da öyle demiyor mu Said-i Nursi'nin izinde olduğunu söylemiyor mu bu Pensilvanya'daki zat. Şimdi Said-i Nursi'ye zulmeden CHP ile el ele, kol kola dolaşıyor. Darbe tuzaklarını beraber kuruyorlar. Said-i Nursi'ye en ağır zulümleri yapan, ona hayat hakkı tanımayan, ölüsünü bile Şanlıurfa'dan çıkartıp götüren CHP zihniyeti ile Pensilvanya'daki zat birlikte hareket ediyorlar.

Pensilvanya bu CHP ve MHP'yi çok kötü aldattı, çok kötü bir tuzağa düşürdü. '17 Aralık'ta hükümeti düşüreceğiz, elimizde çok önemli dosyalar var, ses kayıtları var, onlar işe yaramazsa elimizde montajlar, dublajlar var' dedi. CHP ve MHP'nin genel başkanları bunlara inandılar. Böyle bir darbe girişiminde payanda olarak yer aldılar. Ama hesaplar tutmadı, tuzak bozuldu. Millet bunların tuzaklarına, yalanlarına itibar etmedi. İşte şimdi ortalıkta kalakaldılar, ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Üç kafadar, üç şaşkın ördeğe döndüler."

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89