• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 5 °C

Erdoğan: Çapulcuların yaptığını yapmayın

Erdoğan: Çapulcuların yaptığını yapmayın
Başbakan Erdoğan Mersin'e hareketinden önce Adana Havalimanı'nda halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı protestolarıyla ilgili, "Biz o birkaç çapulcunun yaptıklarını yapmayız. Onlar yakarlar, onlar yıkarlar. Çapulcunun tanımı budur zaten. Onlar bu ülkenin başbakanına küfredecek kadar alçaktırlar" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mersin'e hareketinden önce Adana Havalimanı'nda halka hitap etti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

- Bizim bu dünyada sadece rabbimize bir can borcumuz var. Kimseye değil. Biz bu milletin hizmetkarıyız dedik. Ayırmadık, hiçbir zaman yüzde 50’nin partisi olmadık. Her zaman 76 milyonun partisi olduk. Batı’da ne varsa Doğu’da o olacak dedik. Gelirken bir şey söyledik hatırlayın. Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız dedik, bölgesel milliyetçiliğe dinsel milliyetçiliye karşıyız dedik. Biz sizleri Allah için seviyoruz.

'Başbakan'a küfür edecek kadar alçaktırlar'

- Gençler siz dik durun. Dikleşmeyin. Biz hani az önce söylediniz ya. Biz birkaç çapulcunun yaptıklarını yapmayız. Onlar yakarlar, yıkarlar. Çapulcunun tanımı budur zaten. Onlar kamunun mallarını yakıp yıkarlar. Sivil vatandaşın esnafın dükkanlarını tarumar ederler. Onlar sivil vatandaşın araçlarını da yakarlar yıkarlar. Onlar bu ülkenin başbakanına küfredecek kadar alçaktırlar.

- Eğer inancınıza güveniyorsanız inanç özgürlüğünden korkmayın. Eğer fikrinize güveniyorsanız fikir özgürlüğünden korkmayın. Söyleyeceğiniz bir şey varsa, eğer çevreciyseniz bu ülkede çevreci bir başbakan var. Gelirsiniz başbakan ile bunu görüşürsünüz.

- Ama bu olaylar çevrecilikle alakası yok. Bu ülkede 10 yıl içinde 2 milyar 800 milyon fidan ve ağaç diken bir iktidara kimse çevrecilik dersi veremez.

'Gezi'nin yerini bilmezler'

- Gezi Parkı deniyor değil mi? İnanın bunların yüzde 95’i Gezi Parkı nerede diye sorun bilmezlerdi. Bunlar hayatlarında Gezi Parkı’na da gitmemişlerdir. Ama ben orada doğdum büyüdüm. Biz şu anda daha güzelini daha iyisini yapıyoruz. Çevreyi tanımına uygun olarak yapıyoruz ve yapacağız.

- Fakat benim sizden bir ricam var. Artık yedi ay var. Yedi ay sonra yerel seçimler olacak. Bunlara ilk dersi demokratik yollarla sandıkta vermenizi istiyorum. Sandıkta ve o dünyada yanlış yalan haberler yapanlara siz en güzel dersi yine sandıkta vereceksiniz. Çünkü Türkiye’nin büyümesini güçlenmesini hazmedemeyenler var.

"Polis'i yedirmeyiz"

- İşte bakıyorsunuz ana muhalefetin partisinden bir milletvekili çıkıyor, genel başkanından tutun da aşağı doğru büyük birçoğunluğunda aynı kafa var. Benim polisime saldırıyor. Benim polisime hakaret ediyor. Yani bu polis kimin polisi. Bu polis Türk polisi, bu polis bu milletin polisi. İşte bir başkomiserimizi şehit ettiler. Ama ahlaki değerlerden nasibini almamış olanlar bunların mensupları twit atıyorlar. Hatay'da ölen gençle ilgili olarak, intikamın alındı diyorlar. Bunlar bu denli haddini artık aşmış olan bir siyasi parti. Kardeşlerim biz bunlara aldırmayacağız ama polisimizi de bunlara yedirmeyeceğiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89