• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 11 °C

Erdoğan: Biz İslamcı parti değiliz

Erdoğan: Biz İslamcı parti değiliz
Başbakan Erdoğan Fransız Le Figaro gazetesine konuştu: Biz islamcı parti değiliz...

Başbakan Erdoğan Fransız Le Figaro gazetesine konuştu: Biz islamcı parti değiliz...

Başbakan Erdoğan, Fransızların Türkiye konusundaki görüşlerinin değişmesi gerektiğini belirterek, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin “bugünün Türkiye’sini gelip görmesi gerektiğini” söyledi. Le Figaro gazetesine konuşan Erdoğan, Paris’e yapacağı ziyarete büyük önem verdiğini ifade ederek, “Bazı Fransızlar, bizim üye olmamıza ön yargıyla bakıyor. Bu görüşün değişmesi için çalışmamız gerekir” diye konuştu. İşte Erdoğan’ın farklı konulardaki mesajları:

AB ve Sarkozy: Geçmişte Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile birlikte çalıştık. O zaman durum farklıydı. Şu anda Fransa’da sadece lider değişti ama kamuoyunda büyük bir değişiklik yok. Son durumu anlamakta güçlük çekiyorum. Ziyaretimin bu sorunların giderilmesine yardımcı olmasını arzu ediyorum. Almanya Başkanı Angela Merkel 2006 yılından bu yana iki kez Türkiye’yi ziyaret etti. Türkiye’yi gençliğinde ziyaret ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin de gelip bugünün Türkiye’sini görmesi gerek. Paris’e yapacağım ziyaret sırasında Sarkozy’yi Türkiye’ye davet edeceğim. Sarkozy, ülkemize gelirse Türkiye’nin birçok AB ülkesinden bazı alanlarda daha ileri olduğunu görecektir. Türkiye AB için yük değil, aksine AB’nin sorunlarının giderilmesine yardımcı olan bir ülke olacak.

İran: İran’ın nükleer enerji sorununun diplomatik yollardan çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Bu ülkeye yaptırım uygulamak sonuç getirmez. İran’a daha önce iki kez müeyyide uygulanmasına karar verildi. Ama bu kararı alanlar, bu kararı ilk çiğneyen ülkeler oldu. Fransızlar, Almanlar, Çinliler, İngilizler dolaylı yollardan bu ülkeye mal sattılar.

İsrail: Bölgede bir yanlışlık yapıldığında bunu görmezlikten gelmek doğru değil. Gerçek dost acı da olsa gerçeği söyler. Biz gerçeği söylüyoruz. Şu anda Maalesef İsrail, Orta Doğu’da barışı arzu etmiyor.

AK Parti: (Kendinizi Ilımlı İslamcı bir parti olarak görüyor musunuz? şeklindeki soru üzerine...) Biz kendimizi böyle tanımlamıyoruz. Avrupa’da Hristiyan Demokrat Partiler var. Ben siyasal İslam’ı kabul etmiyorum. AK Parti İslamcı bir parti değildir. Biz kendimizi muhafazakar demokrat olarak görüyoruz. Avrupalı dostlarımız da bizi böyle görürlerse hakkımızdaki önyargılarından kurtulabilirler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89