• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 20 °C

Erdoğan: Bedelini ödeyecekler!

Erdoğan: Bedelini ödeyecekler!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin 10. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada BDP’ye çok sert çıktı.

Başbakan Erdoğan, son saldırılarla ilgili olarak, “Bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu ülkede bölücü terör örgütüyle arasına mesafe koymayanlar da bu suça iştirak ediyorlar. Onlar da bunun bedelini ödemeye mahkûm olacaklardır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin 10. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara İl Başkanlığı’nca Sincan’daki Harikalar Diyarı’nda düzenlenen iftarın ardından yaptığı konuşmada BDP’ye çok sert çıktı. Erdoğan’ın mesajları şöyle:

BDP BEDELİNİ ÖDEYECEK: Kardeşlerim şu mübarek ramazan ayında maalesef yavrularımız şehit ediliyor ve yavrularımızı şehit eden bu bölücü terör örgütüne karşı, bizler şu anda bu mübarek ay vesilesiyle sabırla devam ediyoruz. Ama unutmayın bizim medeniyetimizin geçmişinde, o cehalet döneminde bile kimse kimseye kurşun atmaz, kan dökmezdi. İşte bu bölücü terör örgütü ve onların siyasi uzantıları bakınız neler yapıyorlar. Daha dün 3 tane yavrumuzu şehit ettiler. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır diyorum ve bu ülkede bölücü terör örgütüyle arasına mesafe koymayanlar da bu suça iştirak ediyorlar, bunu da buradan açıklamak istiyorum ve onlar da bunun bedelini ödemeye mahkum olacaklardır.

TESLİM OLMAYIZ: Zira bu ülkede barışa gölge düşürenler, kan dökerek özgürlükten bahsedenler kaymakamımızı, askerlerimizi, sağlık memurumuzu kaçıranlar, bunları kaçırmak suretiyle eğer bu ülkede bizlerin teslim olacağını, eyvallah edeceğimizi zannediyorlarsa bunu bizden beklemesinler. Ama açık söylüyorum, bıçak kemiğe dayanmıştır. Bunun faturası ağır olacaktır. Eğer demokrasi diyorlarsa eğer hukuk diyorlarsa bunun yeri parlamentodur. Kendi kendilerine bu ülkenin şehirlerinde gayri meşru illegal parlamentolar oluşturmak suretiyle kimse bu ülkenin herhangi bir vilayetinde herhangi bir operasyon veya ameliyat yapamaz bunu böyle bilsinler.

YEREL ÖZERKLİĞİ GEÇİN: Yerel özerklik bilmem ne özerklik, geçin onları geçin. Kimse oralarda yaptıkları çeşitli toplantılarla kalkıp da bu millete bizlere tehdit savurmasın.

KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ DEĞİLLER: Bu ülkede Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Abazası, Boşnağı, Arnavutu... Kimse bizi birbirimize düşürmeye kalkmasın. Onlar kendilerini Kürt kardeşlerimin temsilcisi ilan ediyorlar hiç alakası yok. Siz benim Kürt kardeşlerime bugüne kadar ne verdiniz, ne kazandırdınız. Koskoca bir hiç. Onlar bunun üzerinden nemalanıyorlar. Bunların dinle minle de alakası yok. Zaten İmralı’daki Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu ilan etmiştir.

RAMAZAN SONRASI FARKLI OLACAK: Sözde Cuma namazları uydurmuşlar. Orada Cuma namazı kılınıyor. Ayrımcılık bölücülük yapmak istedikleri bu. Bunlara prim vermeyeceğiz. Bu işlerin hepsi yoluna girecek. Hiç endişe etmeyin. Sabırla bu işi başaracağız. Ben bu mübarek Ramazan gecesinde Ramazan’a hürmeten biz şu anda sabrediyoruz. Ramazanın bitiminden sonra bilesiniz ki bu ülkede barışın miladı bu barış ayı ile beraber, bu dayanışma ayı ile birlikte çok daha farklı olacak.

Erdoğan'ın bu sözleri, önümüzdeki dönemde operasyonların ve tutuklamaların artacağının işareti olarak yorumlandı.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89