• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

Erdoğan: BDP'liler açlık grevine devam etsin!

Erdoğan: BDP'liler açlık grevine devam etsin!
Erdoğan, açlık grevleriyle ilgili BDP'yi hedef aldı. "BDP'li vekilleri açlık grevine varsın devam etsinler. Ama bu arada şiş kebaplar gelmesin" dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında devam eden açlık grevlerine de değindi:

"Son haftalarda gerilim atmosferi oluşturmaya yönelik iklimi dikkatle takip ediyoruz. Sinsi bir takım ittifakların yapıldığını görüyoruz. İki ay önce 12 Eylül'de çeşitli cezaevlerinde açlık grevi adı altında eylem başlattılar. Kandil'den gelen talimatla başlayan eylem yaygınlaştırıldı. Bir şantaj unsuru olarak devlete dayatılmaya çalışıldı. Can üzerinden hesap yapmaya alışmış olan terör baronlarının tezgahları içinde insanlar kaldı. Kandil'e laf söyleyemeyenler yine hükümeti köşeye sıkıştırmanın gayreti içine giriyorlar. Kürt kardeşlerimiz için hangi adımı attıysak engellemeye uğraştılar. Şimdi de genel kongresinde açıkladığım reformları kendi mücadelelerinin sonucu gibi göstermeye çalışıyorlar. Bizim bu şark kurnazlığına karnımız tok. Siyasetçinin işi açlık grevi yapmak, grev yapanlara arka çıkmak değildir. İş bilmezliğini ikrar etmektir. Bunlar çıkmaz sokaklara girmeye, bataklıkta gezinmeye alıştılar. Hükümet gelsin, düştükleri kuyudan çıkarsın istiyorlar.

Türkiye'de inkar, asimilasyon politikalarının sona erdiğini defalarca gösterdik. Ana dilde savunma diyorlar. Büyük kongremizde savunma hakkını getireceğimizi duyurduk. Operasyonlar son bulsun diyorlar. Tehdide karşı her türlü operasyonu yapacağımızı söyledik. Onlar silah bırakmadıkça operasyonlar bitmez. Kimse bizim güvenlik güçlerimizden silah bırakmasını beklemesin. İmralı'daki bölücü başına yönelik taleplerinin şantaj unsuru olarak kullanıldığını ifade ettim. AK Parti yaşatmayı ilke olarak benimsemiş bir parti. Teröristle mücadele ederken de insani persperktifi kaybetmiyoruz. Biz öldürerek, ölerek hiçbir meselenin çözüm yoluna koyulamayacağına inanan bir partiyiz. Askerimizle, polisimizle, korucumuzla, vatandaşlarımızla birlikte dağdaki kandırılmış teröristin de ölmekten ve öldürmekten vazgeçmesi için mücadele veriyoruz. Mehmetçiğim teröriste üşümesin diye parkasını uzatacak kadar alicenaptır.

AÇLIK GREVİ RANT SAĞLAMA EYLEMİ

Her ölüm acıdır, her ölüm burukluktur. 10 yıldır kayıpların son bulması için çok kararlı şekilde mücadele verdik. Ama birileri daha fazla öldürmek için mücadele verdi. Birileri şehit cenazeleri üzerinden kendi iktidarlarının hesabını yaptı. Şu anda ölümden çıkar sağlamanın mücadelesini veriyorlar. Terör örgütü öyle bir karanlığın içinde ki öldüremezse kendi mensuplarını katledecek bir haldedir. Cezaevlerindeki eylem terör örgütünün kendi mensuplarını ölüme sürükleme eylemidir. Terör örgütünün başkasının ölümü üzerinden rant sağlama eylemidir. BDP'ye de bir kez daha yazıklar olsun diyorum. Hiçbir zaman çözümün tarafı olmadılar. Bizim dağa söz geçirecek halimiz yok diyorlar. Bunların böyle bir gücü filan söz konusu değil. Bunlar idare eden değil, idare edilen. Herhangi bir iradeleri var zannetmeyin. İradeleri olamadığı için herhangi bir işe yaramıyorlar. Yaşatmanın çabası içinde olmadılar. Dağdaki teröristin elini öpüp, sırtını sıvazlatıp, üç kuruş bayrak harçlığı alan BDP'den hiçbir şey beklenemez. Bunların acıma hissi, yüreği varsa bu gençleri ölüme sürükleyenlere karşı cesur bir duruş sergilesinler. Yürütülmekte olan açlık grevleri sadece BDP ve terör örgütünün teşvikiyle yürütülmüyor.

BU OYUNA GELMEYİZ

Geçmişte açlık grevleri son derece elverişli eylem olarak bu çevrelerin emellerine hizmet etti. Sözde marjinal örgütler tarafından ortaya konan eylemler büyük kampanyalara dönüştürüldü. Bunların amacı kaos oluşturmak, gerilimi tırmandırmak. Bu iktidar o şantaja gelmez. Açlık grevi oksijenini bu medyadan alıyor. Pervari'de şehit olan kahramanlara göstermediğiniz şefkati nasıl oluyor da terör örgütüne gösteriyorsunuz. Açlık grevini Türkiye aleyhine kampanyaya yürütenlere sesleniyorum. Terör örgütü sivil insanları hedef alırken üç maymunu oynuyordunuz. Biz bu oyuna gelmeyiz. Biz bu kampanyaya boyun eğmeyiz. Bu tuzağa düşmeyiz. Bu eylemlere biz pabuç bırakmayız. O cezavelerindeki gençleri terör örgütünün baskısından kurtarmak için ne gerekiyorsa yapacağız. BDP vekilleri de açlık grevine varsın devam etsinler. Bu arada şiş kebaplar filan gelmesin. Bunların bazılarının ciddi şekilde rejim yapmaya ihtiyaçları var. Rejim yaparken bir diğeri diğerine ciğer kebabı takdim ediyor. Bu rejimi faşizme çevirmesinler."

ANADİLDE SAVUNMA SÖZÜNÜ YERİNE GETİRECEĞİZ

Anadilde savunma hakkı konusundaki sözü yerine getireceklerini belirten Erdoğan, 13 maddeli tasarının Meclis'ten süratle geçeceğini ifade etti.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89