• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 8 °C
  • Berlin -3 °C

Erdoğan: Bana 'Başkan' diyebilirsiniz

Erdoğan: Bana 'Başkan' diyebilirsiniz
24 Haziran’da cumhurbaşkanlığına yeniden seçilen Recep Tayyip Erdoğan TBMM’de yemin ederek görevine başladı. Erdoğan’ın yemin etmesiyle birlikte cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine resmen geçilmiş oldu.

Erdoğan'ın yeminiyle birlikte, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı.

En yaşlı vekil sıfatıyla oturumu açan İyi Partili Durmuş Yılmaz, Erdoğan’a cumhurbaşkanlığı mazbatasını verdi.

Erdoğan, yemin töreninin ardından, "Her şey gayet güzel oldu milletin önünde. İnşallah bundan sonraki daha güzel olur" dedi. 

Gazetecilerin "Size nasıl hitap edelim? Cumhurbaşkanı mı? Başkan mı?" sorusuna ise "Başkan diyebilirsiniz" diye yanıt verdi.

Törene katılanlar

Erdoğan Meclis’te geçici TBMM Başkanvekili Hakkı Köylü tarafından resmi törenle karşılandı.

Erdoğan, tören kıtasını selamladıktan sonra eşi Emine Erdoğan’la birlikte Meclis Şeref Holüne geçti. Kendisini Şeref Holünde Başbakan Binali Yıldırım, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı ve milletvekilleri karşıladı.

Erdoğan'a, Başkanlık Divanı girişinde, geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz eşlik etti. 

Erdoğan’ın eşi emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile eşi Selçuk Bayraktar ve torunları Şeref Locası’ndan yemin törenini izledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, yüksek yargı organlarının başkanları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, YÖK Başkanı Yekta Saraç ve YSK Başkanı Sadi Güven eski Meclis başkanları Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut da törende hazır bulundu.

Sunucu Müge Anlı ve şarkıcı Mustafa Ceceli de Meclis'teydi.

Tarafsızlık yemini

Erdoğan'ın ettiği yemin şöyle:

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

CHP, HDP, İyi Partililer ayağa kalkmadı

Erdoğan’ı yemin ederken AKP ve MHP milletvekilleri ayakta dinlerken CHP, HDP ve İYİ Parti Milletvekilleri ise oturarak dinledi.

Erdoğan yemin ettikten sonra AKP ve MHP milletvekilleri uzun süre Erdoğan’ı alkışladı.

Anıtkabir’e gitti

Erdoğan yemin töreninin ardından Anıtkabir’e gitti.

Atatürk’ün mozolesine çelenk koyup, Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan, göreve başlaması nedeniyle düzenlenecek tören için Beştepe’deki cumhurbaşkanlığı sarayına geçti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89