• BIST 9571.39
  • Altın 2472.182
  • Dolar 32.463
  • Euro 34.5194
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 6 °C

Erdoğan: Aydın müsveddeleri katliamdan bahsediyor

Erdoğan: Aydın müsveddeleri katliamdan bahsediyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet’te 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamaya ilişkin “Sultanahmet’teki saldırıyı Suriye kökenli bir canlı bomba gerçekleştirdi” dedi.

Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Erdoğan, “İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum” dedi.

Saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Erdoğan, “Bunlar yerli, yabancı. Yarım saat, bir saat içinde açıklanacak. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İstanbul’da Sultanahmet’te meydana gelen Suriye kökenli bir canlı bomba olduğu iddia edilen terör olayını esefle kınadığımı belirtiyorum. 10 kadar bu terör eyleminde ölümüz var. Bunlar yerli yabancı, öyle zannediyorum ki yarım saat 1 saat içerisinde açıklanacak. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

15 kadar yaralı var. Bir kez daha önlem olarak terör karşısında tek yürek, tek vücut olmamız gerektiğini göstermiştir. Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlı ve ilkeli duruşu sonuna kadar devam edecektir.

“Terör örgütlerinin bir farkı yok”

Bizim için DAİŞ’le (IŞİD) PKK’nın PYD’nin, DHKP-C’nin, MLKP’nin… Ne olursa olsun terör örgütlerinin bir farkı yoktur. Bu bölgede faaliyet gösteren terör örgütlerinin ilk hedefi Türkiye’dir. Ayrım yapmaksızın aynı kararlılıkla mücadele yürütüyoruz çünkü. Dünyada DAİŞ denilen terör örgütüyle Türkiye ile kararlı mücadele yürüten ve bedel ödeyen bir ülke var mıdır? Bölücü terör örgütüyle mücadelemizi kararlılıkla ve fedakarlıkla yürütüyor. Ama bunu bile anlamamakta direnen birileri ve ülkeler var. Başta terör örgütü olmak üzere etkinlik olan her yerde devlet olarak daha güçlü bir çalışma ortaya koymak zorundayız.

“Neredeydiniz sözde aydınlar?”

Kendilerine güya akademisyen diyen bir güruh çıkıyor. Terör örgütünün eylemlerine karşı topraklarını savunan devletine dil uzatıyor. Hak ve özgürlükler ihlal ediliyormuş. Evet, terör örgütünün eylemleri yüzünden bölgede yaşayan milyonlarca vatandaşımızın hak ve özgürlükleri ihlal ediliyor. Bu ihlali yapan terör örgütnün ta kendisidir. Sokakları kazıp, hendeklerle kapatan terör örgütüdür.

Bombalar döşeyerek insanın seyahat özgürlüğünü engelleyen terör örgütüdür. Camileri, evleri, işyerlerini yakarak ambulansları kurşunlayarak vatandaşımıza hayatını zehir eden terör örgütüdür.

Hiçbirisi Yasin Börü’yü konuşmuyor. Üçüncü kattan aşağı atmak suretiyle arabayla geçmek suretiyle onu maalesef şehit ettiler. 6-7-8 Ekim olaylarının failleri kim? Orada 50 kişinin ölümüne sebep olan kim? Neredeydiniz sözde aydınlar?

Sorunun bir tarafında millet ve devlet vardır, diğer tarafında elinde silahıyla teröristler vardır. Sözde akademisyenler bildirisine imza atan, isimleri bizden ama zihinleri yabancı tipleri bir kenara bırakıyorum. Sizden bir gayret istiyorum, yabancı akademisyenlere bir teklifim var. Buyursunlar Türkiye’ye gelsinler. A’dan Z’ye bütün bölgelerde ne oluyor ne bitiyor, biz kendilerine anlatmaya hazırız. Türkiye’deki sorunun devlet tarafından, hukukun çiğnenmesi mi yoksa terör örgütünün vatandaşların hak ve özgürlüklerini gasp etmesi mi görsünler. Mesela, ABD Büyükelçiliği, daha önce de Türkiye’nin operasyonlarıyla ilgili açıklama yapan (Noam) Chomsky’i davet etsin, misafir edelim. Bu akademisyen sıfatlı 5. kol elamanlarıyla değil, kendi gözleriyle görsün. Gönlü ve zihni açık akademisyenleri de çağıralım. Dünya kamuoyuna gerçekleri bu şekilde doğru ve ciddi şekilde aktarabileceğimize inanıyorum. Türkiye açısından terör meselesi ortadan konuşulacak bir mesele değildir.

“Ya devletin yanında olursunuz ya da teröristin ve terör örgütünün yanında olursunuz”

Ya devletin yanında olursunuz ya da teröristin ve terör örgütünün yanında olursunuz. Bölgede yürütülen operasyonlar Kürt kardeşlerimizin hayatlarını güvence altına almaya yöneliktir. Ne bölücü terör örgütü ne güdümündeki parti…

Bölgede yürütülen operasyonlar Kürt kardeşlerimizin hayatlarını güvence altına almaya yöneliktir. Ne bölücü terör örgütü ne güdümündeki parti ne aynı çizgide duran sözde STK’lar ne de işte bu son bildiride olduğu gibi kendilerine akademisyen diyen güruh kesimden kişiler Türkiye’nin muhattabı değildir. Muhattabımız milletimizdir. Terör örgütü mensupları neyse onların ağzıyla konuşan öyledir.

“Bu devletin ekmeğini yiyip de düşmanlık eden herkes en kısa sürede hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır”

Türkiye, terör örgütü çökertilene kadar mücadele devam edecektir. Akademisyenlerden izin alacak değiliz. Bunu herkesin çok iyi bilmesi lazım. Bunların haddini de bilmesi lazım.

Bu devletin ekmeğini yiyip de düşmanlık eden herkes en kısa sürede hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır. Hiçbir kurumumuzda milletinin birliğine karşı olan kamu çalışanı olamaz. Böyle bir duruma müsade edemeyiz.

Tüm ilgili kurumlarımızı bu konuda hassas olmaya ve görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum."

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89