• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 20 °C

Erdoğan: Arkamızda YPG var dediniz, gelsin sizi kurtarsın

Erdoğan: Arkamızda YPG var dediniz, gelsin sizi kurtarsın
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Erdoğan yaptığı konuşmada, HDP’lilerle ilgili olarak “Bizim arkamızda PKK var dediniz, PYD var dediniz, YPG var dediniz. E gelsin onlar sizi kurtarsın” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından ilgili bölüm şöyle:

GEÇ KALDINIZ YA… Görmüyor musunuz son zamanlarda olanları? Bu ülkenin içinde yaşayan Kandil’deki teröristlerin, PKK’nın parlamentodaki uzantılarına yönelik yargımızın attığı bir adım var. Burada dokunulmazlıklar kalktı mı? Kalktı. Sadece onların değil diğer siyasi partilerden de bir çoğunun kalktı. Yargı üzerine düşen görevini yapıyor. Yargı görevini yaparken, bunların bir kısmı kaçıp batıya gitti mi? Avrupa’ya gitti mi? Ve Buradan kaçıp giden teröristlere kim kapısını açıyor? Bakıyorsunuz, batının yöneticileri, cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları kapı açıyor. Acaba Türkiye batının teröristlerine kapısını açacak olsa acaba bunların duruşu nasıl olurdu? Ben bunu merak ediyorum. Bu bumerang gibi sizi vuracaktır ve çok kötü vuracaktır. Böyle sakat bir anlayış olabilir mi? Buna evet demek mümkün mü? Bu iki yüzlülüğün ta kendisidir. Dürüst olun dürüst.

Bir çok ülke için önemsenmeyen şartlar, konu Türkiye olunca vazgeçilmez hale geliyor. Bunun son örneğini, vize muafiyeti görüşmelerinde yaşandı. Utanmadan sıkılmadan kalkmış ne diyorlar? “Türkiye’nin AB sürecini gözden geçirmeliyiz…”

Geç kaldınız ya. Hadi bir an önce gözden geçirin. Ama gözden geçirdiğiniz zaman ertelemeyin nihai kararınızı verin. Eğer Türkiye terörle haysiyetli mücadele ediyor diye, siz AB müzakereleri konusunda gözden geçirecekseniz geç kaldınız. Biz terörle mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz.

Biz yüzlerce binlerce şehit verdik. Onlar böyle ölüm hadiseleriyle karşı karşıya kalmadılar. Biz bunu görmezden gelemeyiz. Biz kapıları açtık, gelin dedik ne yapacaksanız siyasette yapın. Anladılar mı bunu, anlamadılar? Adamlar parlamentoya girdi devlete meydan okuyor ya… Sen diyor “beni sorguya çağıramazsın” Kimsin sen ya? Dokunulmazlığın kaldırılmış, elbette yargı seni sorgulayacak.

GELSİN ONLAR SİZİ KURTARSIN: Bizim arkamızda PKK var dediniz, PYD var dediniz, YPG var dediniz. E gelsin onlar sizi kurtarsın. Bizim arkamızda terör örgütleri yok, bizim arkamızda hak var halk var farkımız bu. Kendileri terörle mücadelede her adımı atar, Türkiye’nin terörle mücadele hakkını engellemeye çalışıyorlar.

AB ile müzakere içinde olduğumuz yarım asırlık süre boyunca, Türkiye’nin sabır taşı test edilmiştir. Bugün aynı tavrı, mülteciler ve göçmen krizinde yaşıyoruz. Şimdi de niye erteliyorlarmış biliyor musunuz? 3 milyon mülteci var ya Türkiye’de, ya diyor bu sorun var şu anda, onlar kapıları açarsa bu üç milyon mülteciyi nereye koyacağız… Şimdi dertleri sıkıntıları bu. Ondan dolayı nihai noktayı koyamıyorlar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89