• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 4 °C

Erdoğan, Ahmedinejad ile ne görüştü?

Erdoğan, Ahmedinejad ile ne görüştü?
Sadabad Sarayında gerçekleşen görüşmenin öncelikli konuları Suriye ve İran'ın nükleer müzakereleri oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tahran'da İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bir araya geldi. Beyaz Köşk'te basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Seul'deki Nükleer zirve sonrasında İran'a geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tahran'da çok sıcak karşılandı. Dünyanın yakından izlediği görüşmeden bugün medyaya rotarlı görüşmenin fotoğrafları geçildi.



İki lider, Başbakan Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad basının önüne elele çıktılar. Fotoğraftaki samimiyet dikkate değerdi. Vücut dilleri ile iki lider dünyaya Türkiye ile İran arasında dostluk bağı olduğunu gösterdi.

DÜŞMANLARIMIZ ORTAK

İran Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Ahmedinejad, İran ve Türkiye 'nin bağımsız ülkeler olarak ortak düşmanlarının bulunduğunu söyledi.

“Emperyalizm, Türkiye ve İran gibi ülkelerin gelişmesini ve güçlenmesini asla istememektedir bu sebepten komplolara karşı uyanık ve akıllı olmalıyız” diyen Ahmedinejad, İran 'ın yürüttüğü nükleer çalışmalarına karşı Türkiye 'nin ”açık ve şeffaf tutum” sergilediğini belirterek, Türkiye 'ye teşekkürlerini bildirdi.

İran 'ın resmi haber ajansı İRNA tarafından da yayımlanan haberde, görüşmede Başbakan Erdoğan'ın, “Türkiye devleti ve milletinin İran 'ın nükleer çalışmalarını desteklediğini ve gelecekte de bu politikayı devam edeceklerini ” söylediği belirtildi.

36314

Erdoğan ile Ahmedinejad arasında dün yapılması planlanan görüşme, İran Cumhurbaşkanı'nın yüksek tansiyon yüzünden rahatsızlanması nedeniyle bugüne ertelenmişti.

“NÜKLEER MÜZAKERELERİN YERİ HENÜZ NETLEŞMEDİ”

Başbakan Erdoğan, Tahran'da konakladığı Espınas Oteli'nden Ahmedinejad ile görüşmek için ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin, “P5+1 olarak adlandırılan, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin'in yanı sıra Almanya'nın oluşturduğu batılı ülkelerle İran arasında yapılacak görüşmenin İstanbul'da yapılacağı açıklanmıştı. Netleşen bir şey var mı?” şeklindeki soruya, “Henüz biten bir şey yok” yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, “İran'la Suriye konusunda farklı yaklaşımlar olduğu biliniyor. Bir yakınlaşma sağlandı mı?” sorusu üzerine de “Bakalım çalışıyoruz. Artık dönüşte. Şimdi bugünkü görüşmeleri yapmadan bir şey söylersek afaki olur. Dünkü görüşmeler ekonomi ağırlıklıydı” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89