• BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 7 °C

Erdoğan Adli açılışa katılmayacak

Erdoğan Adli açılışa katılmayacak
Yargıtay Başkanı Ali Alkan, "Cumhurbaşkanımız 1 Eylül'de yapılacak adli yıl açılış törenine muhtemelen açılışa katılmayacak." dedi.

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ali Alkan, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Eylül'de yapılacak adli yıl açılış törenine katılıp katılmayacağına ilişkin, "Muhtemelen katılmayacak. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önceki basına yaptığı açıklamada ısrarlı olduğunu gördüm. Artık bizim de verdiğimiz bir karar var. Takdir kamuoyunundur" dedi.

Bir gazetecinin, "Adli yıl resepsiyonuna Başbakan Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı sıfatıyla davet ettiniz ama Sayın Erdoğan katılacak mı" sorusu üzerine Alkan, şunları söyledi:

"Açılış törenleriyle ilgili yasamızda ve yönetmeliğimizde hükümler var. Buna göre, gündemi Başkanlar Kurulu belirler. Şu andaki Sayın Cumhurbaşkanımızın henüz cumhurbaşkanı adaylığı söz konusu olmadan önce biz Başkanlar Kurulunu rutin olarak toplamıştık ve bu yılın adli yıl açılış töreninin gündemini tespit etmiştik. Başkanlar Kurulu geleneklere uygun olarak Barolar Birliği Başkanını da davet edilmesini uygun görmüştü. Fakat bu karar alındığında Sayın Cumhurbaşkanımızın ne adaylığı söz konusuydu ne cumhurbaşkanı olması söz konusuydu. Bu konu henüz netleşmemişti. Fakat Sayın Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra Danıştay Başkanlığındaki o üzücü olaydan da münhem olarak bir açıklama yaptı. Sayın Barolar Birliği Başkanı törene katılırsa kendisinin katılmayacağını ifade etti. Bu, yeni gelişen bir durumdu. Ben, kişisel olarak bunu önemsedim. Başkanlar Kurulunu toplantıya çağırdım. Bugün sizin de takip ettiğiniz üzere Başkanlar Kurulu uzun müzakerelerden sonra davetiyelerin dağıtılmış olması, ifade özgürlüğü gibi kavramları gözeterek Barolar Birliği Başkanının toplantıya katılmasını kabul etti ve bu konudaki verilen kararı basın açıklaması yoluyla sizlerle paylaştık."

Alkan, Başbakan Erdoğan ile görüşmesine ilişkin ise "Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret konusuna gelince, bu konu Başkanlar Kurulu kararı ile ilgili değildir, hiçbir bağlantı kurmayın. Çünkü ben Sayın Cumhurbaşkanımızı adli açılış törenine davet için daha önceden randevu almıştım. Randevu için bugüne gün verilmişti. Başkanlar Kurulu toplantısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği tarihin çatışması tamamen tesadüftür. Buna hiçbir anlam yüklenilmesi doğru değildir" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89