• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Erdoğan: 10.000’lerce kim varsa temizleyeceğiz

Erdoğan: 10.000’lerce kim varsa temizleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ''Şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları, bir kereye mahsus olarak, davalarımı çekiyorum ve affediyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkarken hayatını kaybedenlerin anısına Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen ‘Şehitleri Anma’ programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anma programındaki konuşmasında şunları söyledi:

“15 Temmuz gecesi 170’i sivil, 62’si polis ve 5’i de asker olmak üzere 237 şehit verdik. Bugün saat 19.00 itibarıyla yaralı sayımız 2191. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, milletimize başsağlığı diliyorum.”

“237 şehidimizin her birinin adını anıtlaştıracağız”

“237 şehidimizin her birinin adını aynen Çanakkale Şehitleri’nde olduğu gibi anıtlaştıracağız. İnşallah kurumlarımızla anıtlaştıracağız, inşallah aynı zamanda İstanbul’da Boğaz Köprüsü’nden çıkar çıkmaz Anadolu yakasındaki tepe noktada, orada anıtlaştıracağız. Ankara’da hemen Külliyemizin karşısında, orada anıtlaştıracağız ve okullarımıza isimlerini vermek suretiyle anıtlaştıracağız ve kalıcı kılacağız.”

“Kızılay Meydanı’nın ismini de 15 Temmuz Kızılay Şehitler ve Demokrasi Meydanı olarak değiştirdik”

“Boğaziçi Köprüsü’nün ismini 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Meclis’in ve Genelkurmay’ın bulunduğu kavşağın adını 15 Temmuz Şehitler Meydanı, Kızılay Meydanı’nın ismini de 15 Temmuz Kızılay Şehitler ve Demokrasi Meydanı olarak değiştirdik.”

“Bunların bu millet ile alakası yok”

“Hemen şuracıkta, önce jandarma ile Külliye arasındaki kavşağı, düşünebiliyor musunuz, uçakla bombaladılar. Yetmedi, hemen arkasından tam camimizin önünde, orayı bombaladılar ve orada 5 şehit verdik. Bunu ancak kafir yapar. Bunu, ‘Ben Müslüman’ım, ben Türk’üm’ diyen birisi yapabilir mi? Bunların bu millet ile alakası yok.”

“O aklı kendine sakla”

“Benim ülkemde darbe olacak ve benim ülkemde 237 şehidim, 2191 yaralım olacak, bir tane kalkıp taziyede bulunacak, ardından dokuz tane nasihat vereceksin. O aklı kendine sakla.”

“Ülkemiz hakkında yapılan olumsuz hesapların tamamı, 15 Temmuz’da geçerliliğini yitirdi. O gece yaşanan ve pek azı kameralara, objektiflere yansıyan manzaraların her biri, Türkiye’nin ekonomik, siyasi, sosyal, terör yoluyla diz çökmesini bekleyenlerin kafasına birer balyoz gibi indi.”

“Bize tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirdik”

“15 Temmuz gecesi millet olarak, Allah’ın izniyle bize tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirdik. 81 vilayeti ve 79 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye, bir ve beraber olarak 40 yıllık hazırlığı, 40 yıllık birikimi, 40 yıllık sinsi hesabı 20 saate kalmadan yer ile yeksan etti. FETÖ terör örgütünün mazisi 40 yıl. 40 yıldır bunlar işte bugüne ulaşmak için çalıştılar.”

“10.000’lerce kim varsa temizleyeceğiz”

“Bazıları diyor, ‘10.000 kişi, 20.000 kişi attınız.’ 10.000’lerce kim varsa temizleyeceğiz. Neden? Ne demek neden? Çünkü bunlara eğer bu ülke kalacak olursa işte ne yapacakları ortada. Benim pırıl pırıl, tertemiz insanıma o verdiğimiz vergilerle, aldığımız uçaklarla bomba yağdıranların bu ülkenin kurumlarında kalması mümkün değil.”

“Bugün Türkiye’nin yolu, 15 Temmuz sabahı olduğundan daha açıktır”

“Bugün Türkiye’nin yolu, 15 Temmuz sabahı olduğundan daha açıktır, daha aydınlıktır, daha berraktır. Çünkü özellikle son 3 yılda, ardı ardına yaşadığımız pek çok olayın şifresi, 15 Temmuz’da en vasat zihinlerin bile anlayabileceği şekilde çözülmüş, eskilerin deyimiyle takke düşmüş kel görünmüştür.”

“Şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus affediyorum”

“Şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak, davalarımı çekiyorum ve affediyorum. Zira asıl bu imkanı doğru değerlendiremezsek millet bizim yakamıza yapışma hakkına sahip olur diye düşünüyorum. Onun için siyasetçiler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin, ülkemizin önündeki bu gerçeğe, bu hassas duruma uygun şekilde davranacaklarına inanıyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89