• BIST 9516.19
  • Altın 2473.518
  • Dolar 32.472
  • Euro 34.5371
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 6 °C

Erbakan'dan Hükümete Ağır Eleştiri

Erbakan'dan Hükümete Ağır Eleştiri
Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan bir dönem birlikte siyaset yaptığı Başbakan Erdoğan'a çok sert çıktı

Eski Başbakanlardan Necmettinz Erbakan bir dönem birlikte siyaset yaptığı Başbakan Tayyip Erdoğan'a "Zamanı boşa geçiriyorsunuz. Bırakın gidin. Bu sizin yapacağınız iş değildir. Çoluk çocuk işi değildir" diye çıkıştı.

Erbakan AK Parti ile Saadet Partisi arasında, 'İçi saman dolu kuş başka, canlı başka' diye ilginç bir kıyaslama yaptı.

Saadet Partisi'nin Olağanüstü Kongresi'e Necmettin Erbakan damga vurdu. Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un konuşmasından sonra kongre salonuna gelen Erbakan büyük coşkuyla karşılandı.

Erbakan'ın salona girişi sırasında partililer ayağa kalktı. "Mücahit Erbakan", "Hepimiz Erbakan'ız", "Davaya Sadakat Şerefimizdir" sloganları atıldı.

Bir tarafında Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, diğer tarafında SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte bir süre oturan Erbakan daha sonra hükümeti hedef alan sert bir konuşma yaptı.

ÇOLUK ÇOCUK İŞİ DEĞİL

Hükümetin aldığı borcu milli gelir hanesine koyarak milli gelirde artış gösterildiğini öne süren Erbakan, "Borçla iftihar edilir mi? Memleketi mahvettiniz, batırdınız. Dünyanın en çalışkan milletini açlığa, işsizliğe mahkum ettiniz. Zamanı boşa geçiriyorsunuz. Bırakın gidin. Bu sizin yapacağınız iş değildir. Çoluk çocuk işi değildir." dedi.

MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER KANMAZ

Milletin yalancılıkla, dolandırıcılıkla, sahte bir takım rakamlarla, televizyonların satın alınması suretiyle aldatıldığını ve narkozlanmaya çalışıldığını öne süren Erbakan, "Efendim bunlar da hizmet ediyor, bunlar da İslam birliği istiyor, bunlar da İslam ülkeleriyle ilişkileri geliştiriyor, hanımları mesture, onlara da İslam ülkeleri liderleri saygı gösteriyor gibi birtakım aldatmalara Milli Görüşçüler kanmayan insanlandır." diye konuştu.

İÇİ DOLU-İÇİ BOŞ KUŞ

İktidar partisinin korkularından kendilerinden bahsetmediğini söyleyen Erbakan, "Neyi niçin yaptığını idrak etmiyor muyuz mu zannediyorsun. Bana bak, sen gittin bütün medyayı satın aldın, milleti narkozlamak için. Saadet Partisi'ne, Milli Görüş'e oy vermeyin, saman dolu kuşa oy verin diye. Bütün medyayı satın aldın. Seçim hazırlığı yapıyorsun. Bütün bankaları satın aldın. Bankayı satın almak demek binasını satın almak demek değildir. O bankadan kredi alan insanları iflasla tehdit ederek istediğin yere oy vermelerini sağlamak içindir. Üçüncü olarak bütün karlı müesseseleri satın aldın, ekonomiyi kontrol altına aldın. Dış politikada tavizleri veriyorsun. Bir krala söylüyorsun, Tayyip'e İslam madalyası ver. Bunların hepsi planlı programla şekilde yapılıyor. 'Bunlar da İslam'a hizmet ediyor, bunların da hanımı mesture, bunlar da imam hatipli, bunlara da oy verilebilir' düşüncesini meydana getirmek için bu planlar yürütülmektedir."

5 KOLDAN HÜCUMDAYIZ

Erbakan, hükümetin beş koldan seçimlere hazırlandığını ifade ederek, kendilerin de Allah'a sığınarak beş koldan hücuma geçtiklerini söyledi. Konuşmasının sonunda Erbakan salonda bulunanları ayağa kaldırarak yemin ettirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89