• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

Erbakan'dan D-8 üyelerine mesaj

Erbakan'dan D-8 üyelerine mesaj
Eski Başbakan Necmettin Erbakan, D-8'in 13. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda üye ülkelere çağrıda bulundu.

13 yılda 6 zirve, 12 dışişleri bakanları toplantısı, 27 komisyon ve 112 teknik toplantı yapıldığını belirten Erbakan, "Bu toplantıları yapmasaydık da herhalde dünyada yine bu günkü olaylar olurdu." ifadesini kullandı.

D-8 (Devaloping Eight - Kalkınmakta olan 8 Ülke) kuruluşunun 13. yıldönümü dolayısıyla Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen törenle kutlandı. Programa Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ESAM Genel Başkanı ve Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan ve D-8 üyesi ülkelerin büyükelçi, konsolos ve temsilcileri katıldı.

Necmettin Erbakan toplantının yapıldığı Çırağan Sarayı'na tekerlekli sandalye ile geldi. Salon kapısına kadar bu şekilde getirilen Erbakan ardından korumalarının yardımı ile oturacağı yere geçti. Açılış konuşmasını yapan Erbakan, D-8 zirvesinin anlamı ve tarihi hakkında bilgi verdi.

D-8 zirvesinin 15 gün önce yeni bir dünya projesi üzerinde toplantı yapıldığını belirten Erbakan, bu toplantıda gösterilen bir filmde insanlığın son yüzyılda yaşadığı sorunların net bir şekilde ortaya konduğunu ifade etti. İnsanlığın açlık, yoksulluk, hastalık gibi konularda karşı karşıya kaldığı sorunları BM raporundan rakamlarla veren Erbakan, 2 milyar insan açlık hastalık ve kötü beslenme yaşadığını, her gün 40 bini çocuk olmak üzere 150 bin insanın temel ihtiyaçları karşılanamadığı için öldüğünü, 800 milyon insanın ise her gün aç yattığını belirtti.

Bunun yanında 1,7 milyar insanın ise en az 15 kilo vermesi gerektiğini söyleyen Erbakan, 30 bin çocuğun tamamen önlenebilir hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Durumun gün geçtikçe daha kötüye gittiğine dikkat çeken Necmettin Erbakan, dünyanın yeni bir dünya düzenine gitmesinin mecburi olduğunu ifade etti.

Sorunların temelinde dünyaya hükmeden güçlerin hak anlayışı bulunduğunu vurgulayan Erbakan, D-8'in dünyadaki 5 milyar ezilen insanı bünyesinde toplayan en büyük küresel kuruluş olduğuna dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Yahudi dünyasının bir oyuncağı haline geldiğini savunan Erbakan, İsrail'in istemediği hiçbir şeyin BM'den geçemeyeceğini söyledi. Erbakan İslam dünyası ülkelerine BM'yi boykot etmeye ve yeni bir BM oluşturmaya çağırdı .

ERBAKAN'DAN ZEKİ MÜREN ÖRNEĞİ

D-8 kurulalı 13 sene geçtiğini ve bu sürede bol bol toplantıdan başka bir şey yapılmadığını işaret eden Erbakan, "Muhterem Genel Sekreter Yardımcımızın dikkatini rica ediyorum. Biz tüm İslam alemi olarak aksiyon bekliyoruz. Üretim bekliyoruz sonuç bekliyoruz. Bu güne kadar 13 senedir 7 zirve toplantısı yapıldı. Bu Zeki Müren'in 'Kahrol düşman' diye atışına benziyor. Lafla peynir gemisi yürür mü? Bunun tedbirini almak iş görmek mecburiyeti var." ifadelerini kullandı.

D-8'in bir an önce komisyonlar kurarak harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen Erbakan, "Laf değil iş yapmamız lazım. Önce bir defa 13 yılda 6 zirve toplantısı yapıldı. Hep toplantı. 12 dışişleri bakanları toplantısı, 27 komisyon ve 112' ye yakın teknik toplantı yapıldı. Ne var ortada hiç yapmasaydık da aynı şeyler olacaktı. Kendimize gelmek mecburiyetindeyiz. Kendimize nasıl geleceğiz? Bu komisyonları kurup çalıştıracağız. Gelecek seneki toplantımıza bu komisyonların raporlarının müzakeresi için toplanacağız.

"TEKNOLOJİK ÜSTÜNLÜK ŞART"

Bölgenin en büyük sorunlarından bir tanesinin İsrail olduğunu ve İsrail'in arkasında da Amerika Birleşik Devletleri olduğunu dile getiren Erbakan, bu güçlere üstünlük sağlamak için teknolojik yeterlilik olması gerektiğini ifade etti. "İsrail'in kolundan tutup oraya atmaya kalksanız, Amerika bütün donanmalarıyla gelecek üzerinize füzelerini gönderecek. 'O 40 gemiyle gelse biz 80 tanesiyle gelelim.' Nasıl yapacaksın. Parayı nerden bulacaksın. Konvensiyonel silahlarla siyonizme üstünlük tesis etmek mümkün değildir. Teknolojiyle üstünlük temin edilecek. Onun uçak gemisinden attığı füzeyi geri çevirip onun gemisine fırlatınız mı ondan üstün olursunuz." Şeklinde konuştu.

Erbakan bölgenin sorunlarının çözülmesi için Müslümanların yeni bir para birimi, yeni bir dünya bankası, medya teşkilatı ve Kadın ve Aileyi Koruma teşkilatı kurması gerektiğini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89