• BIST 9544.47
  • Altın 2488.366
  • Dolar 32.5182
  • Euro 34.8323
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 6 °C

Erbakan İle Kurtulmuş ayrı mı düştü?

Erbakan İle Kurtulmuş ayrı mı düştü?
Erbakan açılıma, “Türkiye, İsrail’e vilayet yapılmak isteniyor” diye karşı çıkarken, Kurtulmuş, “Açılıma katkı sağlamak isteriz” diye konuşuyor

 Milli Görüş camiasında hükümetin Kürt açılımı ile ilgili olarak iki farklı yaklaşım tarzı ortaya çıktı. 

SP eski Genel Başkanı Erbakan açılıma, “Türkiye, İsrail’e vilayet yapılmak isteniyor” diye karşı çıkarken, Genel Başkan Kurtulmuş, “Açılıma katkı sağlamak isteriz” diye konuşuyor

Milli Görüş camiasında hükümetin Kürt açılımı ile ilgili olarak iki farklı yaklaşım tarzı ortaya çıktı. Necmettin Erbakan açılıma, “Bunlar çoluk çocuk takımı. Avrupa’nın oyununa geliyorlar. Türkiye, İsrail’e vilayet yapılmak isteniyor” diyerek sert çıkarken, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’de barış ve esenliğin sağlanmasına ilişkin bir niyet var. Bu niyetin gerçekleşmesine katkı sağlamak isteriz” dedi.

Kürt açılımındaki asıl amacın Türkiye’yi İsrail’in vilayeti yapmak olduğunu ileri süren Erbakan, bütün memleket evlatlarının da bu konuda uyanık olması gerektiği çağrısını yapmıştı. Erbakan, “Bunlarda yeterli devlet tecrübesi yok. Bunlar çoluk çocuk takımı. Avrupa’nın oyununa geliyorlar. Bunlar çocuk aklı. Sen ağzındaki baklayı çıkarsana. ‘İlle Kürt meselesi diye, Türkiye’nin bölünmesini istiyorlar. Bu yolda çalışmamızı istiyorlar’ meselesini ortaya koysana” demişti.

‘Ortada bir metin yok’

Kurtulmuş ise, hükümetin ‘Bu sorun çözülmeli’ dediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Biz sorunun çözülmesine ilişkin kanaatlere tabii ki destek veririz. Ama mahiyeti itibarıyla destekleyeceğimiz ve karşı olacağımız bir metin yok ortada. Biz Türkiye’de 25 yıldır devam eden bu kirli oyunun bitmesini istiyoruz. Buna destek veriyoruz.

Ama hükümetin net bir projesi yok. Dolayısıyla hükümetin projesine destek veriyor, alternatif bir proje ortaya koyuyor ya da karşı çıkıyor konumunda olamayız. Ortada Türkiye’de barış ve esenliğin sağlanmasına ilişkin bir niyet var.

Bu niyetin gerçekleşmesine katkı sağlamak isteriz. Bunu da yapıyoruz zaten. (Erbakan’ın sert çıkışı ile ilgili olarak) Ben, Hoca’nın tam ne dediğini bilmiyorum. Partimizin görüşü bizim ortaya koyduğumuz görüştür.

Hoca’nın söylediklerinde de ırkçılık, kardeş kavgası yoktur. ‘Burada bölünme, parçalama senaryosu çıkarmak Türkiye’nin hayrına değildir’ manasında şeyler söylediğini tahmin ediyorum. Zaten Türkiye’nin Başbakanı, birikimli bir insan, kendi şahsi görüşlerini söyleyebilir.

Üç anahtar kelime!

Biz üç anahtar kelimeyi görüyoruz. İyi niyet, veraset, kararlılık. Bu üçü bir araya gelirse bu sorunun çözülebilmesi mümkün olur. Onun için de siyasetçilerin üslubuna çok dikkat etmesi lazım. Biri öbürüne ‘namussuzsun’ diyor, diğeri ötekine ‘sen daha namussuzsun’ diyor. Bu üslupla bu konu konuşulamaz.”

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89