• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 14 °C

Erbakan da Balyoz listesinde!

Erbakan da Balyoz  listesinde!
'Balyoz'un ek klasörlerinde 16 klasörden oluşan 'Askeri Bilirkişi'nin de raporu yer aldı!..

Balyoz iddinamesinin yayınlanan ek klasörlerinde 16 klasörden oluşan ‘Askeri Bilirkişi’nin de raporu yer aldı. Başkanlığını Kara Kuvvetleri Komutanlğı İstihbarat Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Daysal’ın yaptığı ve 5 kişilik heyetin hazırladığı raporda, belgelerde önemli mantık ve tarih hataları olduğu vurgulanıyor.

Balyoz Güvenlik Harekat Planı adlı döküman 02 Aralık 2002 tarihlidir. Bu tarihte genel seçimler üzerinden 4 hafta, 58. Hükümeti’ni göreve başlamasının üzerinden 2 hafta geçmiştir. Balyoz Haraket Planı “Durum” maddesinde tasvir edilen gelişmelerin bir kaç haftalık süre içerisinde oluşabileceğini tahayyül etmek akla uygun gelmemektedir.

Balyoz Planı’nda ‘Büyük Ortadoğu Projesi’nden bahsedilmektedir. Oysa bu proje ilk kez 7 Ağustos 2003’te Devlet Başkanı Bush’un Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza tarafından “Transforming Middle East” makalesinde gündeme gelmiştir. Balyoz Harekat Planı’nın 2004 yılında hazırlandığı şüphesini yaratmaktadır.

Balyoz Harekat Planı’nında ‘sermayenin el değeştirdiği’, ‘önemli şirketlerin ve toprakların yok pahasına satıldığı’ ifadesi kullanılıyor. Oysa plan seminerinin hazırlandığı Mart 2003’te daha böyle bir tartışma Türkiye’nin gündeminde bulunmuyordu.

MUAMMER GÜLER DARBEYİ DESTEKLER

Balyoz Darbe Planı” çerçevesinde gözaltına alınacak vali, vali yardımcıları, kaymakamlar, siyasi parti yöneticileri ve cemaat liderlerinin listesi de ek delil klasörleri arasında yer aldı.

182 Nolu klasörde yayınlanan bir listede İstanbul Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan vali ve kaymakamların darbeye “destek durumları” ile ilgili bir listeye yer verildi. Listenin en başında bulunan dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler için darbeyi “destekler” ve “Uyum içinde çalışır. Sorun çıkarmaz” şeklinde değerlendirme yer aldı.

Listede Edirne Valisi Fahri Yücel, Kırklareli Valisi Ali Serindağ ve Sararya Valisi M. Cahit Kıraç için “destekler” deniliyor. Kocaeli Valisi Erdal Ata için ise “Destekler ve Uyumu ve işbirliği çok iyi. Sorun olmaz” deniliyor.

ERBAKAN GÖZALTINA ALINACAKLAR LİSTESİNDE

Aynı klasörde bulunan gözaltına alınacak islami cemaat liderlerinin yer aldığı liste de dikkat çekti. İstanbul’da gözaltına alınacak 27 cemaat liderleri arasında Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan, İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu yer aldı. Fethullah Gülen, Balyoz Planı’nın yapıldığı 2002-2003 tarihleri arasında ABD’de bulunduğu için listede yer almadı.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN İMZA SİRKÜLERİ

Çetin Doğan’ın dizüstü bilgisayarında yapılan aramada tespit edilen ve davanın delil klasörlerinde yer alan Savcı Zekeriyya Öz’e ait imza örnekleri polemik konusu oldu.

Bir gazedete ‘Savcı Öz’e ait imza sirküleri’ olduğu iddia edilen imzalarla ilgili durumu Doğan’ın avukatı Celal Ülgen şöyle anlattı: “Ergenekon soruşturmasının başlangıcından beri, sanık avukatları, Ergenekon iddianamelerindeki imzaların birbirini tutmadığını fark ettiler. İmzaların emniyet mensupları tarafından atıldığı yönünde şüphelerimiz var. Bu konuda bazı sanık vekilleri imzaların karşılaştırılmasını bazı mahkemelerden talep de ettiler. Ancak mahkeme imza atan kişi bu imza benim değildir demediği için, karşılaştırmaya gerek görmedi.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89