• BIST 9725.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Ensarioğlu: Ben taziyeye gittiğimde PYD terör örgütü ilan edilmemişti

Ensarioğlu: Ben taziyeye gittiğimde PYD terör örgütü ilan edilmemişti
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, PKK'lilerin ailelerine taziyeye gittiğini öne sürdüğü AKP milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Yasin Aktay iddialara yanıt verdi.

Diyarbakır milletvekili Ensarioğlu, taziyeye gittiğini kabul etmesine rağmen, ''O zaman Türkiye, PYD’yi terör örgütü olarak ilan etmemişti'' dedi. Aktay ise ''Hiçbir PKK’lının ne cenazesine ne taziyesine katılmış ne de yakınlarına taziyede bulunmuş değilim'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sorduğu, “Senin hangi milletvekillerin terör örgütünün ailelerine taziyeye gittiler. Hangi AKP’li belediye ölen PKK’lı için taziye çadırı kurdu” sorusunun yanıtı ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Rıfat Başaran ile Gizem Karakış’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay ile Konya’nın AKP’li Selçuklu Belediyesini kastettiği öğrenildi. Galip Ensarioğlu’nun, IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden Şerzat Diyarbaz kod adlı Abdulkadir Durgın için kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, sosyal medya hesabından da taziye fotoğrafını paylaştığı öğrenildi.

“O zaman Türkiye, PYD’yi terör örgütü olarak ilan etmemişti”

Ensarioğlu’nun sosyal medya hesabından 21 Haziran 2015’te, “Dicle Deran köyünde Şengal’de çatışmada yaşamını yitiren Abdulkadır Durgın’ın taziyesindeyiz. Allah rahmet eylesin” mesajını paylaştığı belirtildi. Ensarioğlu, Kılıçdaroğlu’nun açıklaması sonrası üzerine, “Doğru, katıldım. Hatta bir kez de değil birkaç kez katıldım. Sosyal medyadan da paylaştım. Hala paylaşımım duruyor. Şengal ve Kobani’de IŞİD ile savaşırken ölen, tanıdıklarımın çocuklarının cenazeleriydi. O zaman Türkiye, PYD’yi terör örgütü olarak ilan etmemişti. Hepsi sınır dışında yaşanan çatışmalarda ölmüştü. Türkiye’de eylem yaparken ölen PKK’lıların cenazelerine hiçbir zaman katılmadım. Ama PKK’lı cenazesine katılan CHP’li milletvekili olduğunu biliyorum” diye konuştu.

“Muhtarın talebini sorgulamıyoruz”

Kılıçdaroğlu’nun söz ettiği Selçuklu Belediyesinin ise Kobani’de çatışmalarda ölen YPG’li Orhan Atıcı’nın ailesinin evine taziye çadırı gönderdiği belirtildi. Selçuklu Belediyesi yetkilileri de, “Mahalle muhtarının talebi üzerine taziye çadırını gönderdik. Cenaze olduğu için ve muhtardan talep gittiği için ne olduğunu sorgulamıyoruz. Ama bir vatandaştan ihbar geldi. Bunun üzerine gidip çadırı geri söktük” dedi.

 “Taziyeye, cenazeye gitmedim”

AKP Siirt Milletvekili Yasin Aktay’ın 2011’de öldürülen PKK’lilere başsağlığı dileği öne sürülmüştü. Yenişafak gazetesi yazarı Cemile Bayraktar’ın Aktay’ı sosyal medyada, “PKK’lıların ailesine başsağlığı dilediğiniz için tebrik ederim. Duyarlılıkları bir şekilde vurgulayalım” diye yazdığı kaydedildi. Ancak Aktay iddiaları reddetti:

“Hiçbir PKK’lının ne cenazesine ne taziyesine katılmış ne de yakınlarına taziyede bulunmuş değilim. Nereden uyduruyorlar bilmiyorum. 2011’de bana atılmış, benim hiç haberimin olmadığı bir tweetten başka bir şeye dayanmıyor. Ben o tweet’i atan Cemile Bayraktar’a da sordum, o da hatırlamadığını söyledi.” (Hürriyet)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89