• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 7 °C

Ensarioğlu, BDP'lilerle görüştü

Ensarioğlu, BDP'lilerle görüştü
AKP Diyarbakır 2. sıra milletvekili adayı işadamı Galip Ensarioğlu, BDP eski Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Selahatin Demirtaş ile görüştü.

AKP Diyarbakır 2. sıra milletvekili adayı işadamı Galip Ensarioğlu, BDP eski Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Selahatin Demirtaş ile görüştü. Ensarioğlu, YSK'nın veto kararının Diyarbakır'a ve bölge halkına yapılan bir haksızlık olduğunu söyledi.

YSK'nın aralarında BDP'nin desteklediği 7 adayın da bulunduğu 12 milletvekilini veto etmesi ardından AKP Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu BDP eski Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş ile biraraya geldi.

Görüşmede konuşan Kışanak, yapılanların millete bir komplo olduğunu söyledi.

YSK'nın kararının tüm bölgeye yapılmış bir haksızlık olarak gördüklerini belirten Ensarioğlu, "Biz öyle görüyoruz ve bu sürece yapılmış bir sabotajdır. Burada hakimler, yargıçlar karar verirken ülkenin içinde geçtiği süreci çok iyi değerlendirmek durumundadır. Burda ortamı gerecek, hepimizi sıkıntıya sokacak bir kararı vermek kanun adına, yasa adına bunu gerekçelendirmek çok doğru değil. Bu anlamda inşallah bu yalnıştan bir an önce dönülür ve seçim demokratik bir ortamda gerçekleşir. Bu yarışta, millet kimi taktir ederse hepimiz de buna saygı gösteririz ve BDP'nin mecliste olmasını hele hele bu süreçte olmasını kesinlikle çok önemsiyoruz. Bu sorunun çözümünde yeni bir anayasa da BDP'siz bir çözümün olmayacağı kanaatindeyim o yüzden. İnşallah hayırlısını yaparlar. Halkın iradesinin önünde hiç bir engel olmamalı. Halk iradesini ortaya koyar, halk neyi taktir ederse hepimizin ona razı göstermesi, saygı göstermesi gerekir. Biz bu kararı yalnış buluyoruz. Bu kararı kesinlikle yeniden gözden geçirmeli, telafi etmenin yolu varsa telafi etmeli, hiç kimsenin seçim ortamını germeye ve sonuçları hakkında şaibe oluşturmaya hakkı yoktur. Biz BDP'nin de, kendimizin de her türlü zorluğa, yalnışlığa, haksızlığa karşı da olsa siyasi zeminde mücadele etmemizde kararlılık göstermek zorundayız"dedi.

Görüşmede düşüncelerini açıklayan Selahattin Demirtaş da, hükümetin daha önceden tedbir alması halinde bu krizin gündeme gelmeyeceğini söyledi.

YSK'nın sorunu çözmemesi halinde parlamentonun konuya el atması gerektiğini belirten Demirtaş, "Halkın önünde alternatifler olacak ki, bu alternatifler birini halk secebilsin. Ortaya çıkan sonuç eğer demokratik bir yarış yürüyecekse, demokratik bir sonuç çıkacaksa ortaya çıkacak sonuca da herkes saygı gösterir. Ama halkın karşısına alternatif bırakmıyorsak, tek seçeneğe indiriyorsak bunu, onun adı seçim olmaz. Halk kendi istediği adaya oy veremeyecek duruma gelirse bunun adı seçim olmaz. Seçim barajı bir yandan büyük engel büyük bir sorun anti demokratik bir uygulama bir de bağımsız adaylara yönelik böyle hukuksuz birşekilde yaklaşım doğru olmaz. Yani görev de olan iki milletvekili milletvekili olamaz denirse bu bir siyasi yaklaşım olur. Hukuki yaklaşımın çok ötesine geçmiş olur. Biz umut ediyoruzki bu sorun çözülsün"diye konuştu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89