• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Berlin 3 °C

En kritik maddeleri iptal ettiler!

En kritik maddeleri iptal ettiler!
Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapısını değiştiren düzenlemeleri 4'e karşı 7 üyenin oyuyla kısmen iptal etti.

Anayasa Mahkemesi, Anayasa değişikliği paketinin en kritik maddeleri olan Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapısını değiştiren düzenlemeleri 4'e karşı 7 üyenin oyuyla kısmen iptal etti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa değişikliği paketinin bazı maddelerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açılan davada verilen kararı açıkladı.

Anayasa değişikliği paketinin tamamının iptali yönündeki başvuru reddedildi. Bazı maddeler ise kısmen iptal edildi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa değişiklik paketinin bazı maddelerinin kısmen iptal edildiğini ve diğerlerinin referanduma gideceğini açıkladı

Anayasa Mahkemesi, 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna ilişkin iptal davasında, Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili bazı maddelerin kısmen iptaline karar verdi. Kısmen iptal edilen maddeler dışında Anayasa paketi referanduma götürülecek.

AK Parti kanadında tepkiyle karşılandı. İlk açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'tan geldi. Kılıç, "Anayasa Mahkemesi Meclis'in yetkisine müdahele etmiştir" dedi.

Kılıç erken seçimin söz konusu olmadığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de mahkemenin yetkisini aştığını belirterek, "Bu yetki gaspıdır, yetki aşımıdır. İçeriği aşıp esasa girmiştir. Millet iradesinin yetkisini gasp etmiştir. Daha önce de yapıldı.

CHP'Lİ MENGÜ: KARAR YETERSİZ

CHP Milletvekili Şahin Mengü kararı yetersiz buldu. Mengü, "Bir hukuk garebeti ortadan kalktı. Yargıtay üye seçecekse kendi içinden aday gösterecek. Cumhurbaşkanına kendi hoşlandığı kişileri seçme durumundan çıkarıldı. İptal edilmeyen düzenlemelerle ilgili çekincelerimiz var. Ama iptal kararı olayı tam çözmüyor. Adalet Bakanın yargıya müdahelesi ortadan kalkmıyor. Son sözü Adalet Bakanın söylediği değişiklik duruyor. Çarpık bir yapılanmayı önledi, ama Adalet Bakanının ağırlığını değiştirmedi.

Referandumda mücadele edilecek. Bu siyasi iktidarın yargıyı ele geçirme süreci.

HSYK BAŞKANI ÖZBEK: YAZIK OLDU

Kararı HSYK Başkanvekili Kadir Özbek de beğenmedi. Özbek, "
Kapsam olarak beklediğimiz  bir karar olmadı. Yürütmenin yargı üzerindeki etkisi devam ediyor. Adalet bakanı hala kurulda. Bunun kalkması daha olumlu olurdu. Tam anlamıyla beklediğimiz bir karar değil yazık oldu.

BAŞBAKAN HUKUKÇULARLA GÖRÜŞÜYOR

Kararın açıklanacağını öğrendikten sonra AK Parti Genel Merkezine giden Başbakan Erdoğan'ın hukukçu parti yöneticileriyle toplantı yapması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89