• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 4 °C

EMASYA ortadan kalkacak! Video

EMASYA ortadan kalkacak! Video
Başbakan Erdoğan, çok tartışılan EMASYA Protokolü'ne nokta koydu; ''EMASYA Protokolü'nü gündemimizden çıkaracağız.

Başbakan Erdoğan, çok tartışılan EMASYA Protokolü'ne nokta koydu; ''EMASYA Protokolü'nü gündemimizden çıkaracağız. EMASYA Protokolü'nü ortadan kaldıracağız. Bununla ilgili koordinatör bakanımız çalışmalarını yürütüyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TRT'de Taha Özhan'ın sunduğu "Enine Boyuna Özel" programında; Sabah Gazetesi Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Akşam Gazetesi Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Zaman Gazetesi Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Radikal Gazetesi Yayın Yönetmeni İsmet Berkan ve Star Gazetesi Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun sorularını cevaplıyor...

"ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

''Harekat ve darbe planlarının gerekçesi olarak iç tehdit tanımı veya buna bağlı EMASYA protokolü gibi şeyler söylendi. Mevcut Milli Güvenlik Strateji Belgesi yaklaşımı bunları onaylayan bir tarzda mıdır?'' sorusu üzerine Erdoğan, mevcut olanın bunun için gerekçe oluşturup oluşturmamasının çok önemli olmadığını söyledi.

Erdoğan, ''Çıkarmamız gerekenleri tamamen çıkartırız ve buna göre de adımlarımızı atarız. Aslolan şudur; milli birlik ve kardeşlik projesiyle ilgili ve demokratik açılım süreciyle ilgili olarak sorun alanlarını buralardan çıkarmak istiyoruz. Sorun alanlarının burada kalmaması gerekir. Bunlar üzerinde şu anda ekiplerimiz çalışıyor. Ona göre de bu görüşmeyi yapacağımız toplantıda, bunları ileri süreceğiz ve adımlarını atacağız.''

Başbakan Erdoğan, EMASYA'nın da bunlardan birisi olduğunu belirterek, bunun üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu: ''Bakanımızın da ifade ettiği şekliyle EMASYA Protokolü'nü gündemimizden çıkaracağız. EMASYA Protokolü diye bir şey olamaz, olmayacak. Bunun adımını atıyoruz, atacağız. Şu anda arkadaşlar hazırlıklarını yapıyorlar ve bu işi bitireceğiz. Zaten bu bir protokol, kanun filan değil. Kanun, Genelkurmay, İçişleri burada müşterek bir çalışma yapar. Yasal düzenleme gerekiyorsa, yasal düzenleme de yapacağız. Protokolü ortadan kaldıracağız, bunun adımını atacağız. Bununla ilgili koordinatör bakanımız çalışmalarını yürütüyor. Kısa zamanda bu işi bitireceğiz.''

"ASKERLE PASLAŞMALARIMIZ OLUMLU"

Erdoğan, darbe planı iddialarına ilişkin olarak da, "Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları ile paslaşmamız olumlu şekilde gelişiyor" diye konuştu.

Sivil vesayet iddialarını da değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Başka bir vesayet var; yargı vesayeti" dedi.

Erdoğan anayasa konusunda ise, "Öyledenildiği gibi toptan birdeğişim değil de değiştirilmez maddelerini bir kenara bırakıp maddeler üzerinde değişiklik yapma düşüncesindeyiz" şeklinde konuştu.

Erdoğan demokratik açılımla ilgili olaraksa "Demokratik açılım bütün vatandaşlarımızın kimlik sorunlarını çözmeyi hedefliyor..." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89