• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Berlin 3 °C

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı
CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu İl Seçim Kurulunda mazbatasını aldı. İBB binasına geçen İmamoğlu görevi devraldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, itirazların ardından 17 gün sonra mazbatasını aldı. 25 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı AKP'den CHP'ye geçmiş oldu.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinde bulunan İl Seçim Kurulundan mazbatasını alan İmamoğlu devir teslim töreni için İstanbul Büyükşehir Belediyesine geçti.

Ekrem İmamoğlu, tören için Mevlüt Uysal'ın makamına çıkmadan önce belediyenin önünde toplanan çok sayıda yurttaşa seslendi. İmamoğlu devir teslimin ardından ses aracının üstünden açıklama yapacağını söyledi. İmamoğlu, "Mazbatamızı 16 milyon insanımız adına devir aldık. Toplumun demokrasiye olan inancına ve buna dönük mücadelesinden asla vazgeçmedik. Kimsenin hakkını yemedik, '16 milyonun hakkını yedirtmeyiz' dedik. Bu an itibarıyla devam eden süreçler var, bunun farkındayız. Elbette ki şehrimizi, şehrimizde yaşayanlarımızın huzuru ve mutluluğu için bir an önce bu süreçlerle ilgili net ifadelerini ilgili kurullardan elbette ki bekliyoruz. Bizim kafamız net. Bundan bundan sıra bizde; bu şehirde yaşayan insanların maneviyatını, yaşam biçimini koruyarak yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu. İmamoğlu Mevlüt Uysal'ın makamına çıkarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini resmen devraldı.

670-276.jpg

"BU ŞEHRİN İNSANLARINA BARIŞI GETİRİYORUZ"

İmamoğlu devir teslimin ardından belediye binası önündeki ses aracına çıkarak toplanan binlerce yurttaşa seslendi. İmamoğlu şöyle konuştu:

"Bu şehrin güzel insanlara barış getiriyoruz, sevgiyi, saygıyı getiriyoruz. Bu şehrin insanlarını selamlıyorum, bu şehrin Türk'ünü selamlıyorum, Kürt'ünü selamlıyorum, Laz'ını selamlıyorum. İnançlarını selamlıyorum, Sunnisini selamlıyorum Alevisini selamlıyorum, Hristiyanlarını, Ermenilerini selamlıyorum. Bu güzel şehirde yaşayan herkesi selamlıyorum. Hoş geldin istanbul. Asla vazgeçmedik. Haktan hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedik.

Bu şehrin vicdanından ahlak duygularından bu şehrin adalet duygusundan asla vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz.

Barıştan vazgeçmedik, bu dünyada evrensel hangi değer varsa ondan vazgeçmedik. Güzel hemşehrilerim bu güzel şehrin ve ülkenin kurucu değerlerinden vazgeçmedik. Cumhuriyetten vazgeçmedik. Bu millete olan inancımızdan vazgeçmedik. Mustafa Kemal Atatürk'ten vazgeçmedik.

Ben kendimi bu şehirin bebeklerine, çocuklarına, gençlerine kadınlarına adayacağım. Kıymetli hemşehrilerim, sokaklarda meydanlarda hep anlattık birinbirimize gülümeseyeceğiz. Artık ötekisi yok.

Bu şehrin kaymak tabakası artık vatandaş. Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok. Bu şehrin nimetlerini paylaşmak var. Kimsenin hakkını yemedim kimseye de hakknızı yedirmeyeceğim.

Esas olan bu şehre, bu dünyaya hizmet. Kendine, kişiye, partilere hizmeti reddediyoruz. Biz bu ülkenin ve şehrin insanına hizmet etmeyece geliyoruz. Biz herkese hizmet edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partililere, İYİ Partilere, AK Partililere, MHP'lilere, HDP'lilere, Saadet Partililere hizmet edeceğim. Ben hiçbir insanımı ayırt etmeyeceğim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89