• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 6 °C

DTK 'Kutlu Doğum' buluşmasına çağırdı

DTK 'Kutlu Doğum' buluşmasına çağırdı
DTK İnançlar ve Halklar Komisyonu, Cumartesi günü Diyarbakır'daki Newroz alanında yapılacak kitlesel "Kutlu Doğum" buluşması için çağrıda bulundu.

DTK İnançlar ve Halklar Komisyonu, Cumartesi günü Diyarbakır'daki Newroz alanında yapılacak kitlesel "Kutlu Doğum" buluşması için çağrıda bulundu. DTK bu buluşmanın, "hayırlara, barışa, adalete, eşitliğe ve özgürlüklere ve Medine Sözleşmesi gibi bir arada yaşamaya vesile olmasını" diledi.

Yazılı bir açıklama yapan DTK İnançlar ve Halklar Komisyonu, toplumsal barışa, adalete, hukuka, eşitliğe ve özgürlüklere özlem duyulduğu bu dönemde İslam âleminin peygamberi Muhammedin doğuşunun karşılandığını belirtti. Komisyonun açıklamasında, "Kutlu Doğum" buluşmasına çağırırken, özellikle "Medine Sözleşmesi"ne dikkat çekti.

DTK'nin çağrı metni şöyle:

" İnsanlığın beşiği, uygarlığın doğuşu Ortadoğu coğrafyası aynı zamanda tek tanrılı dinlerin doğuşuna tanıklık etmiştir. Tarihsel, toplumsal, siyasal ve inançsal çıkışlara tanıklık eden Ortadoğu coğrafyası bugün en fazla çatışma ve savaşların, sömürü ve acıların yaşandığı coğrafya olmuştur.

Ortadoğu halklarının büyük çoğunluğu Müslüman olmasına rağmen egemen güçlerin geliştirdiği tekçi zihniyet anlayışı baskıcı ve yasakçı politikalar müslümanlar arası, inançlar arası ve halklar arası çatışma ve savaşların, sömürü ve acıların temel nedeni olmuştur. Maalesef bu tekçi, baskıcı ve yasakçı politikaları uygulayanlar çatışmaları ve savaşları çıkaranlar, katliamları gerçekleştirenler bunu İslam adınaymış gibi yapmışlardır. İslam dinini kendi iktidarları ve çıkarları için kullanmışlardır. Ve halen de kullanmaya devam etmektedirler.

Oysa İslam dini özü itibari ile ahlaklı ve vicdani yaşamayı,sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü, paylaşmayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı, toplumsal barışı, eşitliği, adaleti, kardeşliği, din, dil, bölge ve kültür farkı gözetmeksizin insan haklarına ve özgürlüklere sahip çıkmayı, zulme ve baskılara karşı direnmeyi meşru bir hak olarak görür ve savunur.

Toplumsal barışa, adalete, hukuka, eşitliğe ve özgürlüklere özlem duyduğumuz bu dönemde İslam âleminin peygamberi Hz. Muhammedin doğuşunu, İslam dininin özüne uygun bir şekilde kutlamak amacıyla halkımız ve bileşenlerimiz tarafından birçok etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu etkinlikler çerçevesinde 19 Nisan 2014 Cumartesi günü saat:13:00 den itibaren Newroz alanında büyük bir kitlesel katılım kutlu doğum buluşması gerçekleştireceğiz.

İslam âleminin peygamberi Hz.Muhammedin dünyaya gelişi dolayısıyla İslam dininin özüne uygun bir şekilde gerçekleştireceğimiz bu kutlama etkinliğine tüm halkımızı ve kurumlarımızı katılım sağlamaya davet ediyoruz.

Alemlere rahmet olarak gelen barışın ve dostluğun temsilcisi Hz.Muhammedin(S.A.V) doğuşunu bir kez daha kutlarken bu doğuştan dolayı gerçekleştireceğimiz buluşmanın hayırlara, barışa, adalete, eşitliğe ve özgürlüklere ve Medine Sözleşmesi gibi bir arada yaşamaya vesile olmasını diliyoruz. "

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89