• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

DTK: Kurşunlar çözüm sürecine sıkıldı

DTK: Kurşunlar çözüm sürecine sıkıldı
Demokratik Toplum Kongresi (DTK)'nın yazılı açıklamasında, “Lice’de sivil halkımıza sıkılan kurşunlar demokratik çözüm sürecine sıkılan kurşunlardır" denildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Lice olaylarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

" Demokratik çözüm sürecinin gelişmesi için Lice başta olmak üzere birçok yerde demokratik direniş eylemi gerçekleştiren Kürt halkına yönelik katliam amaçlı bir saldırı daha gerçekleştirilmiştir. Bu katliam amaçlı saldırı da Ramazan Baran ve Baki Akdemir yaşamını yitirerek Demokratik çözüm sürecinin şehitleri olmuşlardır. Bu demokrasi ve barış şehitlerimizi saygıyla ve onurla anıyoruz.Yine bu saldırıda Abdullah Akkolun (19) yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken çok sayıda kadın ve genç yaralı bulunmaktadır.

Bir yandan Barış ve Demokratik çözümü dilinden düşürmeyen AKP iktidarı diğer yandan sürece uygun adımlar atmaması, karakol, kalekol yapımları, kullandığı çatışmacı ve tehditkar dil ile bu katliamın asıl sorumlusudur. Bu katliamlarla AKP iktidarı gerçek yüzünü açığa çıkarmış çözüm sürecinden ne kadar uzak olduğunu tüm Türkiye ve Dünya ya bir kez daha göstermiştir.

Lice’de sivil halkımıza sıkılan kurşunlar demokratik çözüm sürecine sıkılan kurşunlardır. Lice’deki katliam Türkiye halklarının gönüllü birlikteliğine, demokratik geleceğine özgür yarınlarına yönelik yapılan katliamdır. Oyalama, kandırma ve zamana yaymacı politikalarla bu ülkeyi uçuruma sürükleyen, Türkiye halklarının geleceğini karartmak isteyen AKP iktidarına karşı ortak mücadeleyi büyütmek tüm demokrasi güçlerinin öncelikli sorumluluğudur.

Şu iyi bilinmelidir ki Kürt halkı dün olduğu gibi bugünde hiçbir zaman yasaklarla, baskılarla, katliamlarla demokratik, eşit ve özgür yaşam yürüyüşünden, varlığını korumaktan ve özgürlüğünü sağlamaktan vazgeçmeyecektir. Halkımız her türlü engellemelere ve bedellere rağmen bu onurlu yürüyüşüne sonuç alıncaya kadar devam edecektir. Kürt halkının bu kararlılığını herkese ve herkesime bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Demokrasi ve barış şehitleri olan Ramazan Baran ve Baki Akdemiri saygıyla ve onurla bir kez daha anarken onların demokratik eşit ve özgür yaşam özlemini gerçekleştirmek için başta halkımız olmak üzere tüm demokrasi güçlerini, sivil toplum örgütlerini, adaletten,eşitlikten,demokrasiden, insan haklarından ve özgürlüklerden yana olan tüm toplumsal kesimleri demokratik direnişi ve ortak mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz. "

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89