• BIST 9530.47
  • Altın 2475.879
  • Dolar 32.52
  • Euro 34.818
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 4 °C

DTK: Halkımız yaşadığı toprakları terk etmemeli

DTK: Halkımız yaşadığı toprakları terk etmemeli
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Suriye'deki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Suriye'deki gelişmelere ilişkin açıklamada bulunan DTK, "Başta, Serêkani'de yaşayan halkımız olmak üzere ne pahasına olursa olsun halkımız hiçbir yerde, hiçbir yerleşim alanında yaşadığı toprakları terk etmemelidir. Tüm halkımız ve demokrasi güçleri de halkımızın bu kazanımlarına sahip çıkmalıdır" dedi.

Ortadoğu’nun diktatöryal yönetimlerinden biri olan Suriye tarihinin en kanlı iç savaşını yaşadığına işaret edilen açıklamada, demokratik değerleri, halkların özgürlük taleplerini esas almayan yönetimlerin hem dışarıdan gelen müdahalelere hem de içeriden böylesi bir iç savaş yaşamasının kaçınılmaz olduğu ifade edildi.

Yıllardır kimliksiz bir şekilde büyük bir baskı ve zulüm altında yaşayan Suriye'de ki Kürtler hem Esad’tan ve Esad’tan farkı olmayan muhalif güçlerden uzak durarak tarafsız bir çizgi izleyerek öz yönetimini ilan ettikleri belirtilen açıklamada, "Bu öz yönetim demokratik özerklik ilanı bağımsız bir devletin ilanı olmadığı gibi, Suriye bütünlüğü içinde demokratik, özgür, eşit ve birlikte yaşamanın da ifadesi olmuştur. Savaşmadan çatışmadan demokratik evrensel değerler çerçevesinde Suriye'de ki Kürtlerin Rojava'da ilan ettiği özerkliği Türkiye başta olmak üzere Uluslar arası kurum ve kuruluşlar tanımamakta ısrar etmektedir. Suriye’nin en istikrarlı ve güvenli bölgesi olan Rojava son günlerde ÖSO olarak ifade edilen silahlı çetelerin saldırılarına maruz kalarak savaşın içine çekilmek istenmektedir.

Kendi Kürt sorununu çözmeyen Türkiye, Kürtlerin kazanımlarına da tahammül etmemektedir. Hiçbir halk desteği olmayan silahlı çete olmaktan başka bir anlam ifade etmeyen, ÖSO ya verdiği destekle de bunu göstermektedir. Halklarımızın gönüllü birlikteliğine, Türkiye’nin demokratik geleceği ve çıkarlarına hizmet etmeyen Kürt karşıtlığı politikalardan Türkiye zaman geçirmeden vazgeçmelidir. Yüzünü Kürtlere dönerek tıpkı geçmiş tarihsel süreçler gibi stratejik ortaklığı yaşama geçirmelidir" denildi.

Kürt halkı ile yapılacak olan stratejik ortaklık, eşit ve gönüllü birlikteliğin, dünya siyasetini etkileyen, gelişen büyüyen bir Türkiye gerçeğini ortaya çıkaracağı kaydedilen açıklamada,

"Esad’tan farklı bir düşüncesi olmayan, Kürtlerin kazanımlarına ve demokratik değerlere saldıran, Kürt coğrafyasını kan gölüne dönüştürmek isteyen, talancı, silahlı çete ÖSO’ya sınırlarını kapatmalı ve barınmalarına müsaade etmemelidir" ifadesi kullanıldı.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89