• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 9 °C

DTK binasına saldırı, Tuğluk'a tekme!

DTK binasına saldırı, Tuğluk'a tekme!
Diyarbakır'da Polis, DTK binasına gaz bombasıyla müdahale etti. Bina önünde Aysel Tuğluk, sivil polis olduğu söylenen bir kişi tarafından tekmelendi.

Cezaevlerindeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevine ilişkin BDP Diyarbakır İl binası önünden Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gerçekleştirilecek yürüyüş polis tarafından engellendi. Polis, DTK binasına gaz bombasıyla müdahale etti. Bina önünde Aysel Tuğluk, sivil polis olduğu söylenen bir kişi tarafından tekmelendi.

41710

Yürüyüşe izin verilmemesinin ardından BDP Diyarbakır Milletvekilleri Altan Tan, Nursel Aydoğan, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Beştaş, Belediye Başkanları, Emek Partisi Bölge Örgütü Yöneticileri ve yüzlerce yurttaş BDP İl Binası önünde oturma eylemine başladı.

Burada bir konuşma yapan Nursel Aydoğan, parti olarak aldıkları karar ile bugün tüm illerde cezaevleri önünde açlık grevlerine destek amaçlı açıklamalar yapılacağını ancak birçok ilde polisin müdahalesi ve saldırısı olduğunu söyledi. Açlık grevindekilerin dile getirdiği taleplerin tüm halkın talepleri olduğunu belirten Aydoğan, Milletvekillerinin de talepler bizim taleplerimiz diyerek açlık grevine başladığını söyledi. Başbakan’ın ‘bizden ödün vermemizi istiyorlar’ sözlerini de hatırlatan Aydoğan şöyle söyledi: ”Anadilde eğitim, anadilde savunma haktır, ödün vermek değildir. Bu talepleri sonuna kadar savunacağız, asla vazgeçmeyeceğiz.”

41709

Aydoğan’ın ardından konuşan Altan Tan da polislerin tüm şehri ablukaya aldığını belirterek bu duruma tepki gösterdi. AKP Milletvekillerinin, ‘Cezaevinde ölüm olursa 15 gün sonra unuturlar’ sözlerine de tepki gösteren Tan, “Biz Şeyh Sait’i, Seyit Rıza’yı, Diyarbakır zindanlarında hayatını kaybeden arkadaşlarımızı, babalarımızı, Roboski’yi unutmadık. Burada da ölümler olursa asla unutturmayacağız ama biz ölümü kabul etmiyoruz” dedi. Mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini kaydeden Tan, çözüm kapılarını da her zaman açık tuttuklarını belirtti.

41713

Açıklamanın ardından polis kitleye müdahale etti. Polis, süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde bulunan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ile BDP'li vekil ve DTK Daimi Meclis üyelerinin bulunduğu DTK binasına gaz bombasıyla müdahale etti. Sivil polis olduğu iddia edilen bir kişi Aysel Tuğluk'u tekmelerken atılan gaz bombaları binanın camlarını kırarak içeri girdi. Açlık grevindekilerin yaralandığı ve fenalık geçirdiği bildirildi.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89