• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 15 °C

Diyarbakır'da ne konuşacak?

Diyarbakır'da ne konuşacak?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır mitinginde yapacağı konuşmaya ilişkin “Ankara'da ne konuştuysam Diyarbakır'da da aynısını konuşurum” dedi.

Erdoğan bir süredir tartışılan Diyarbakır mitinginde neler söyleyeceğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır mitinginde yapacağı konuşmaya ilişkin “Ankara'da ne konuştuysam Diyarbakır'da da aynısını konuşurum” dedi.

Referandum öncesi medya aracılığı ile kamuoyuna seslenen ve soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Kral FM’de Mehmet Gezegen’in yayınına konuk oldu.

Erdoğan uzun süredir tartışılan 3 Eylül Diyarbakır mitingine ilişkin soruları yanıtladı. Diyarbakır için diğer bölgelerde verdiği mesajlardan farklı bir mesaj verilmeyeceğini daha önce açıklayan Erdoğan “Ankara’da ne konuştuysam, Diyarbakır’da da aynısını konuşurum” dedi. Erdoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Tunceli'de genel aftan bahset, İstanbul'a gelince ben onu demek istememiştim de, manevra yap. Bizim kitabımızda manevra yok, ilke var. Dil konusu resmi dilde tek dil. Yoksa herkes ana dilini istediği gibi konuşur. Şu anda cezaevinde kendi ana diliyle konuşuyor. Ama resmi dil olarak Türkçe dışında konuşmadık, vaatte de bulunmadık. Bunu Diyarbakır'da da söylesem aynısını söylerim."

13 EYLÜL’DE TÜRBAN SORUNUNU ÇÖZELİM

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun türban sorununu çözeceğine ilişkin açıklamalarına da değinerek, CHP’yi 13 Eylül’de türban sorununu TBMM çatısı altında çözmeye davet etti. Erdoğan, “Bugünden tezi yok diyorum. Eğer özgürlüklerin egemen olduğu bir Türkiye diyorsak ve egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise ve başörtüsü sorununu ben çözerim diyorsa sayın Kılıçdaroğlu, hep beraber oturalım, 13 Eylül'de konuşalım bitsin bu zulüm. Güven vermiyor. Bu da bir rüşvet-i kelam” dedi.

BAŞBAKAN’DAN BAYKAM’A TEPKİ: “BU NASIL KAFA?”

Başbakan Erdoğan, yayında sanatçıların referandum konusundaki görüşlerinin kendisine dinletilmesi üzerine ise sert tepki gösterdi. Ressam Bedri Baykam’ın “Referandumda evet diyenler geri dönülmez şekilde vatan hainidir” sözlerine tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi:

“Anladığım kadarıyla da içerikle ilgili bilgileri yok. Önyargıları olan isimler bu hayır diyenlerin bir kısmı. Niçin hayır dediklerini sordukları zaman da açıklayacakları da mümkün değil. Okumuyorlar tek partinin yaptığı diyorlar. Bu sanatçı kesimin birçoğu yaptığımız yatırımlarda da gösteri yapan tiplerdi. Vatan hainidir diyor, şu ifadeye bak. Öyle bir sanatçı kafası olur mu? Bu nasıl kafa? Sen nasıl kalkarsın da hem demokrasiye inanacaksın, hem de evet diyene vatan haini diyeceksin. Aynı zihniyette ben hareket etsem tersini de ben mi diyeceğim. Biz onların yanlışlıklarına düşmeyiz. Hayır ne kadar onların hakkıysa evet diyenin de o kadar hakkıdır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89