• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 9 °C

Diyarbakır'da 70'i aşkın kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da 70'i aşkın kişi gözaltına alındı
Diyarbakır'da bugün gerçekleştirilen baskınlarda aralarında BDP yöneticilerinin de bulunduğu 70'i aşkın kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde birçok eve yapılan baskınla aralarında BDP yönetici ve üyelerinin de bulunduğu 77 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

BDP Diyarbakır İl Örgütü basın biriminden alınan bilgilere göre; Diyarbakır'ın Bağlar, Kayapınar, Yenişehir, Sur ve dış ilçelerinde, sabahın erken saatlerinde polis birçok eve baskın düzenledi. Evlerde yapılan aramalardan sonra aralarında BDP Diyarbakır İl Yöneticisi Zafer Uyar'ın da bulunduğu 77 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanların Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Demirtaş: Arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalı

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da bugün düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Partisinin grup toplantısında operasyon konusunda açıklama yapan Demirtaş, Diyarbakır'daki operasyonları kınayarak gözaltına alınanların tümünün bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Bu tür operasyonların hükümetin siyasal gündeminden bağımsız olmadığını ifade eden Demirtaş operasyonların neden yapıldığını çok iyi bildiklerini belirtti. Operasyonların Newroz’dan itibaren BDP etrafında kenetlenen halk iradesini kırma amacını taşıdığının altını çizen Demirtaş hükümeti ilgili kurumlarının dikkatini çekmesi konusunda uyaracaklarını da söyledi.

Meral Danış: Gözaltılar kaçakçılık iddiasıyla yürütülüyor


BDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Meral Danış, twitter'da yaptığı açıklamada gözaltıların kaçakçılık iddiasıyla yürütüldüğünü dile getirdi.

44450

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak açıklama yaptı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, daha önceki tarihlerde gerçekleştirilen ve 26 kişinin tutuklandığı bir operasyonun devamı olarak bugün 31 kişinin ev ve işyerlerinde suç aletleri ile gözaltına alındığını söyledi.

Operasyonla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, operasyonun haksız ekonomik çıkar sağlamak, silahlı suç örgütü kurmak, cebir-şiddet kullanmak, uyuşturucu ticareti yapmak ve genel güvenliği tehlikeye atmak gibi suçları kapsayan C.Ö. elebaşılığındaki çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik olduğunu söyledi. Vali Toprak, adli suçları kapsayan operasyonun geçmişte gerçekleştirilen ve 26 kişinin yakalanıp tutuklandığı operasyonun devamı olduğunu kaydetti.

Ve BDP'nin akşam saatlerinde yaptığı açıklama

44459

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89