• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 9 °C

Diyarbakır: ‘YPG, YPJ ve Peşmergeyi selamlıyoruz’

Diyarbakır: ‘YPG, YPJ ve Peşmergeyi selamlıyoruz’
Diyarbakır'da 'İnsanlık İçin, Kobani İçin 1 Kasım'da Küresel Eylem' adı altında Kobani'ye destek vermek için yapılan yürüyüş sona erdi.

Diyarbakır'da 'İnsanlık İçin, Kobani İçin 1 Kasım'da Küresel Eylem' adı altında Kobani'ye destek vermek için yapılan yürüyüş sonrasında İstasyon Meydanı'nda bir araya gelen on binlerce kişi "Bijî Berxwedana Kobanê" sloganları attı.

Burada konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Kobanê'nin onur mücadelesi verdiğini ve Kobanê'nin mutlaka özgürleşeceğini söyledi.

53590

Kobanê'ye destek vermek amacıyla Diyarbakır'da Koşuyolu Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi çatışmalarda yaşamını yitiren YPG savaşçıları için yapılan saygı duruşunun ardından kitle Koşuyolu Parkı'nda Çerxa şoreşê marşını okudu.

53585

"Biji berxwedana Kobanê" ve "Kürdistan IŞİD'e mezar olacak" sloganlarıyla yürüyüşe geçen kitlenin önü Yenişehir ilçesi önünde zırhlı polis araçları ile kesildi. Burada Valilik ile yapılan görüşmeler sonunda kitlenin İstasyon Meydanı'na geçişine izin verildi.

53586

Aralarında HDP Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve belediye eş başkanlarının da bulunduğu on binlerce kişi daha sonra kortej halinde "Kobanê ile başladık Kobanê ile başaracağız" pankartı açarak İstasyon Meydanı'na yürüyüşe geçti. Burada bazı gençlerin polise taş atmak istemesini DBP'li yöneticiler engelledi.

AMED BUGÜN KOBANÊ'DİR

İstasyon Meydanı'nda toplanan on binlerce kişiye seslenen Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, bugün Amed'in Kobanê olduğunu belirterek, "Kürtler yüz yıllık bir yanlışlığı bedel ödeye ödeye adım adım düzeltiyorlar. Biz Mahabat'ı Kadı Muhammed, Halepçe'yi oradaki kimyasal silahlarla katledilen halkımızla, Lice, Dersim, Roboski'yi katliamlarla tanıdık. Biz bugün Şengal ve Kobanê'yi de katliamlarla tanımak istemiyoruz" dedi.

53587

Bundan üç yıl önce Şengal ve Kobanê'nin nerede olduğunu birçok insanın bilmediğini, ancak bugün Şengal ve Kobanê'yi bütün dünyanın tanıdığını vurgulayan Anlı, "Biz bir kez daha Amed'dan Kobanê'ye direnen halkımıza ve onlara destek verenlere yürek dolusu selamlarımızı gönderiyoruz. Ve buradan bu ülkeyi yönetenlere bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu yanlış politikadan vazgeçerek, Kobanê'de halkın kurmaya çalıştığı birlikte yaşam mücadelesine engel olmayın. Bu Türkiye'deki çözüm süreci içinde son derece kritiktir" diye konuştu.

53591

‘YPG, YPJ ve PEŞMERGEYİ SELAMLIYORUZ’

Daha sonra konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise Kobanê direnişinin 48'inci günü olduğuna dikkat çekerek, "Tam 48 gündür Kobanê'ye insanlıktan nasibini almamış, sadece Kürt halkının değil, insanlığın düşmanı olan IŞİD çeteleri alçakça saldırıyor. Ama 48 günden beri bu alçakça saldırılara karşı YPG ve YPJ tarihsel bir direniş sergiledi. Buradan hep birlikte YPG ve YPJ'yi selamlıyoruz. Dün akşam saatlerinde Kobanê'deki direnişe destek vermek üzere gelen Peşmergeyi selamlıyoruz. Kürt halkını ve Kobani'nin özgürleşme mücadelesinde görev alan herkesi selamlıyoruz" şeklinde konuştu.

KOBANÊ ÖZGÜRLEŞECEK, BAŞKA YOLU YOK

Kobanê'nin yıllar önce Vietnam'da olduğu gibi direnme savaşı sürdürdüğünü aktaran Aydoğan, şunları söyledi:

"Kobanê'deki insanlık dışı çetelere karşı sergilenen direnişi bütün dünya halkları ve bütün insanlık izledi ve gördü. Bu nedenle 1 Kasım 2014'ü Dünya Kobanê ile Dayanışma Günü ilan etti. Bugün dünyanın dört bir tarafında Kobanê direnişe ses vermek için, onlarla dayanışma içerisinde olabilmek için alanlara ve meydanlara çıkan bütün dünyadaki demokratik insanlığı da selamlıyoruz. Bunun anlamı çok büyük ve çok değerlidir. Çünkü dünya insanlığı Kobanê'de çetelerin saldırısının sadece bir şehri ele geçirmek olmadığını anladı. Eğer bugün Kobanê'ye çeteler saldırıyorsa Kobanê'yi ele geçirmek için saldırmıyor. Kobanê'deki çok kimlikli çok kültürlü ve çok inançlı modele saldırıyor. Kobanê'deki insanlık onuru adına sürdürülen mücadeleye saldırıyor. Bugün IŞİD çeteleri Kobanê'deki kadın özgürlüğüne saldırıyor. O nedenle dünya insanlığı da şunu biliyor. Bugün Kobanê'de sergilenen Kobanê'de yaşanan bir onur mücadelesidir. Bir özgürlük mücadelesidir. O nedenle bütün dünya insanlığı Kobanê'nin ve burada direnen YPG ile YPJ'nin yanındadır. Şimdi o nedenle biz diyoruz ki illa da Kobanê illa da Kobanê. Kobanê özgürleşecek başta yolu yok."

Yapılan konuşmaların ardından İstasyon Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi olaysız bir şekilde dağıldı.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89