• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Diyarbakır konuşması özel hazırlanacak

Diyarbakır konuşması özel hazırlanacak
Başbakan Erdoğan, Show TV’deki Siyaset Meydanı programında Ali Kırca ile Tuba Atav’ın sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Show TV’deki Siyaset Meydanı programında Ali Kırca ile Tuba Atav’ın sorularını yanıtladı.

Hükümet olarak hiçbir zaman PKK veya temsilcileriyle masaya oturup görüşme yapmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, “Şu veya bu şekilde çeşitli kurumlarıyla bu tür bazı münasebetler gerekirse devlet onu kendisi yapar. Burada bunu birbirine karıştırmamak gerekir” dedi. Erdoğan devlet kurumlarından kastının da istihbarat örgütleri olduğunu söyledi.

 Örgütü meşrulaşma gayreti

PKK’nın ateşkes kararını değerlendiren Erdoğan, “Burada örgütün kendini meşrulaştırma gayreti var. Bizi bir karşı taraf olarak masada gösterme gayretidir bu. Bunun da destekçileri ana muhalefet partisidir, diğer muhalefet partileridir. Nasıl olur da siz Kandil’deki adamın sözüne inanırsınız ama bu ülkenin Başbakanının sözüne inanmazsınız” diye konuştu. 3 eylülde Diyarbakır’a gidecek olan Erdoğan Diyarbakır mitingi için özel bir konuşma hazırlanıp hazırlanmayacağı sorusuna Erdoğan, “Bölgeye yönelik, bölgenin diline, nabzına yönelik tabii ki bir hazırlanmam olacak” diye cevap verdi.

 İşadamları ‘Evet’ demişti

PKK ve BDP’nin dile getirdiği “Demokratik Özerklik” konusunda konuşan Erdoğan, “Türkiye’de bayrağımızın yanında bir ikinci bayrağı istemeyiz. Böyle bir şeyi dalgalandıramayız çünkü bu bayrakla benim Kürt kökenli kardeşim de Türk kökenli kardeşim de kucak kucağa mücadele verdiler” dedi. TÜSİAD’a yönelik söylediği “bitaraf olan, bertaraf olur” sözlerine açıklık getiren Erdoğan, “Burada samimi değiller. 2001 yılında TOBB, TÜSİAD, TÜRK-İŞ, DİSK’in ‘Anayasanın değiştirilmesine evet’ diye gazete ilanları var. Şimdi orada ‘Evet’ diyorsun da orada bunu yaparken taraf oluyorsun da şimdi niçin bitaraf oluyorsun? Buyur belge burada. Altında imzalar, hepsi burada” dedi.

 Hanefi Avcı’yı üstlerine havale ediyorum

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın yazdığı kitaptaki iddialarla ilgili bir soruya da Erdoğan, ‘’Bana göre yaptıkları iş talihsiz bir iştir. Çünkü devlet memurunun, bu tür bir eseri yazmasının nasıl olacağı konusunu bilmesi gerekir. İçişleri Bakanlığı da konuyla ilgili gereken adımları atmış vaziyette’’ yanıtını verdi. İddiaların üzerinde durmayı gereksiz bulduğunu ifade eden Erdoğan, ‘’Benimle biraraya gelmemiştir. Onun muhatabı kendi üstleridir. Ben kalkıp da il emniyet müdürüyle fevkalade bir durum olmadıktan sonra görüşmeyi zaten yetersiz bulurum” dedi.

 Böyle soru olur mu Ali Bey

Siyaset Meydanı’nda Ali Kırca, programın sonlarına doğru Başbkan’a “Üç genelkurmay başkanı ile görev yaptınız bugüne kadar. Dördüncüsü olacak bundan sonra. Sayın Özkök, Sayın Büyükanıt, Sayın Başbuğ, içerisinde biz dışarıda resmi ilişkilerinizi gördük... Kişisel ilişkiler açısından soruyorum, insani ilişkiler açısından daha rahat diyalog kurma açısından hangisini yakın hissettiniz?” diye sordu. Bu soru üzerine Erdoğan, “Ali Bey bu tür bir soru olur mu ya? Bu tür bir soru sorulur mu Allahaşkına? Sorulur mu böyle bir soru? Yapma... Sen yılların gazetecisisin” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89