• BIST 9079.97
  • Altın 2324.273
  • Dolar 32.3322
  • Euro 34.9129
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Diyarbakır Cezaevi ah bir konuşsa

Diyarbakır Cezaevi ah bir konuşsa
12 Eylül'ün işkenceleriyle ünlü Diyarbakır Cezaevi'ni hatırlatan Erdoğan, referandumda ülkenin ufkunu karartan darbe Anayasası ile yüzleşeceklerini söyledi.

12 Eylül'ün işkenceleriyle ünlü Diyarbakır Cezaevi'ni hatırlatan Erdoğan, referandumda ülkenin ufkunu karartan darbe Anayasası ile yüzleşeceklerini söyledi. Erdoğan, "Ah şu Diyarbakır Hapishanesi'nin dili olsa da konuşsa, ah şu Van Hapishanesi'nin dili olsa da konuşsa. Gençlere nasıl kan kusturuldu o duvarların dili olsa da anlatsa. Biz işte bugün 12 Eylül zihniyetiyle yüzleşiyoruz."

Erdoğan, Van Beşyol Meydanı'ndaki referandum mitingine katıldı. Bütü engellere rağmen milletin desteğiyle kardeşliği yücelteceklerini, dayanışmayı, birlik ve bütünlüğü en ileri seviyelere taşıyacaklarını ifade eden Erdoğan, bunun için bugün 12 Eylül Anayasasıyla yüzleştiklerini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: "12 Eylül darbesi bu ülkenin ufkunu kararttı. 12 Eylül darbesi, ülkenin tamamının olduğu gibi, Doğu'nun, Güneydoğu'nun üzerine de adeta kara bir bulut gibi çöktü. Ah şu Diyarbakır Hapishanesi'nin dili olsa da konuşsa, ah şu Van Hapishanesi'nin dili olsa da konuşsa. 12 Eylül'de gençlere nasıl işkence yaptılar, gençlere nasıl kan kusturuldu o duvarların dili olsa da anlatsa. Biz işte bugün 12 Eylül'le, 12 Eylül Anayasasıyla, 12 Eylül zihniyetiyle yüzleşiyoruz."

KİM SANA TEMSİL YETKİSİNİ VERDİ

"Kürtlerin temsilcisi biziz, bir parti böyle bir şey söylüyor. Sana kim böyle bir yetkiyi verdi ya? Bu bir ayrımcılıktır bir defa. Bugün benim Kürt kökenli vatandaşlarımın en yoğunlaştığı parti benim partimdir, AK Parti'dir. Kabinemde de benim Kürt kökenli vatandaşlarım var, GİK'de MYK'da da var, her yerde var. Çünkü bizde ayrımcılık yok. Tarihinde almadığı hizmeti Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu bu dönemde aldı mı? Alıyor mu? Şimdi 'biz Kürtlerin temsilcisiyiz' diyenler, ya siz ne verdiniz buralara söyler misiniz?"

YASAKLARI KALDIRDIK

"7.5 yıldır, bölgenin ekonomik kalkınması için yoğun mücadele verirken, demokratik hakların genişletilmesi için de samimi bir gayret içinde olduk. Hapishanedeki genç, görüş gününde annesiyle ana dilinde konuşamıyordu. Biz sağladık. Anadil üzerindeki yasakları kaldırdık. Anadilin öğrenilmesini ve kursların açılmasını serbest bıraktık. Üniversitelerimizde farklı dil ve lehçelerde enstitülerin kurulmasının önünü açtık. Farklı dil ve lehçelerde yayının, propagandanın önünü açtık."

BDP'YE ORHAN ELEŞTİRİSİ

BDP'nin kendi seçmeninin sandığa gitmesinden korktuğunu ve çekindiğini ifade eden Erdoğan, BDP'ye 'Neden korkuyorsun? Neden çekiniyorsun? Neden milletin hür iradesiyle karar vermesini engellemek istiyorsun? Neden milletin vicdanı üzerine ipotek koyuyorsun? Niçin boykot? Bu anlayışın neresinde demokrasi var?" diye sordu. Erdoğan, "Benim Van milletvekilime, hem de bir bayan milletvekilimize, Gülşen Orhan hanımefendiye, Van sokaklarında adeta terör uyguluyorlar. Niye? Anayasa değişikliğini anlatmasın, bırak anlatsın milleti aydınlatmasın diye sözlü saldırıda, fiili saldırıda bulunuyorlar. Bu mu demokratik anlayış, bu mu demokratik kültür?" diye konuştu.

Miting sonrası çirkin saldırı

Miting sonrası bir grup, ellerinde Türk ve AK Parti bayrağı olan vatandaşlara saldırdı. Vatandaşların ellerinden zorla aldıkları bayrakları yere atan gruba, polis müdahale etti.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89