• BIST 9645.02
  • Altın 2415.439
  • Dolar 32.5459
  • Euro 34.6957
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 2 °C

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi katledildi

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi katledildi
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Sur'da yaptığı açıklamadan sonra başından silahla vuruldu. Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Elçi hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Balıkçılarbaşı semtinde bulunan ve geçtiğimiz gün kurşunlanarak tahrip edilen tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önünde Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukatla açıklama yaptıktan sonra silahlı saldırıya uğradı. Başından ağır yaralanan Tahir Elçi, kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da çıkan silahlı çatışmada Diyabakır Baro Başkanı Tahir Elçi öldürüldü. BBC Türkçe'ye bilgi veren Diyabakır Büyükeşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Tahir Elçi'nin öldüğünü doğrulayıp "Başından vurulan kişi Tahir Elçi. Şimdi morgdayız" dedi.

Doğan Haber Ajansı (DHA), Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Elçi'nin bir grup avukat ile birlikte TSİ 11 civarında açıklama yaparken çevreden silah sesleri duyulduğunu ve çatışma sırasında üç polis memurunun da yaralandığını bildirildi.




Tahir Elçi’nin son görüntüleri

Demokratik Bölgeler Birliği (DBP) Diyarbakır İl Örgütü'nden yapılan açıklamada da "Bugün sabah Diyabakır Barosu avukatlarının yaptığı basın açıklaması sırasında yapılan tarama nedeniyle Tahir Elçi katledildi." dendi.

TAHİR ELÇİ NE DEMİŞTİ?

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programına konuk olan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, "PKK, terör örgütü değildir." PKK'nin bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan toplum çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir." demişti.

Tahir Elçi, ölüm tehditlerine böyle yanıt vermişti

Elçi, CNN Türk'te yaptığı "PKK terör örgütü değildir" açıklamasının ardından hedef gösterilmiş ve ölüm tehditleri almıştı. Tahir Elçi, kendisini ölümle tehdit edenlere Twitter adresinden  "CNN Türk'teki sözlerimiz nedeniyle öldürme biçimiyle birlikte tehdit edenler: sizden korkan sizin gibi alçak olsun. 1990'lı yıllardan bugüne JİTEM'ci ağababalarınız ve Generallerinizde boyun eğmedim, sizden mi korkacağım.." diye yanıt vermişti. 

Valilikten açıklama

Diyarbakır Valiliği’nin yaptığı açıklama şöyle:

“28.11.2015 tarihinde saat 11.00 dolaylarında İlimiz Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare civarında Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması programı yapıldığı esnada güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunulmuş; bu saldırıda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 polis memurumuz da yaralanmıştır.

“Olay sırasında ve akabinde aynı yerde meydana gelen çatışmada, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını yitirmiştir. Konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmış olup konunun detayları incelenmektedir. Konuyla ilgili detaylı açıklama kamuoyuyla daha sonra paylaşılacaktır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89