• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 24 °C

DHA Hüseyin Aygün’e ‘terör örgütü’ dedirtti

DHA Hüseyin Aygün’e ‘terör örgütü’ dedirtti
Hüseyin Aygün basına yaptığı açıklamalarda “terör” ya da “terörist” ifadelerini kullanmadı. Ancak Doğan Haber Ajansı, Aygün’ün sözlerine “terör örgütü” ifadesini ekledi.

Dün akşam serbest bırakılan Hüseyin Aygün basına yaptığı açıklamalarda “terör” ya da “terörist” ifadelerini kullanmadı. Ancak Doğan Haber Ajansı, Aygün’ün sözlerine “terör örgütü” ifadesini ekledi. Üstelik aynı habere Aygün’ün açıklamalarının video görüntüsü de konulmuşken...

İki gün önce Ovacık’ta kaçırıldıktan sonra dün akşam serbest bırakılan Hüseyin Aygün’ün yaptığı açıklamalar gündemin ilk sırasına yerleşti. Aygün’ün açıklamaları bugün birçok gazetenin ilk sayfasında ayrıntılı bir şekilde yer aldı.

Aygün, açıklamasında “Yolumuzu kesen grup beni tanıyordu. Bana karşı herhangi bir zor kullanılmadı. Benim kendimi tanıtmam üzerine, bunun yanlış olduğunu bildirmem üzerine, silah bile doğrultmayacaklarını, beni bir halk evladı, dost, bir arkadaş olarak selamlayacaklarını söylediler. Ama açıkçası ben arkadan gelen arabaların herhangi bir zarar görmemesi, yanımda bulunan iki arkadaşın can güvenliğinin tehlikeye girmemesi, beni almaya gelenlerin can kaybı yaşamaması için direnmekten vageçtim” dedi.

Aygün, kendisini kaçıranlar hakkındaki soruya da “6-7 kişilik bir genç gruptu. Çok saygılı çocuklardı. Keşke bu toplumun içinde olsalar, üniversitede okusalar, normal hayatlarına devam etseler” diye konuştu. Aygün kendisine karşı herhangi bir tavır olmadığını, eylemin Ankara’ya barış ve ateşkes mesajı vermek üzere propaganda amaçlı yapıldığını ifade etti. Aygün bir gazetecinin “KCK’yla bağlantısı var mı, KCK’nın bazı yargılamalar yaptığı söyleniyor” sorusu üzerine “Beni dost bir milletvekili olarak gördüklerini, hatta bağımsız siyaset yapmam halinde daha çok memnun olacaklarını söylediler. Ben de silahların gölgesi altında hiçbir karar verilemeyeceğini, kendi kararımı özgürce vereceğimi söyledim” dedi.

DHA Aygün’ün sözlerine “terör örgütü”nü sıkıştırdı

Aygün’ün bu ifadeleri Doğan Haber Ajansı (DHA) tarafından şu şekilde geçildi:

“Aygün, 'Ben zaten 1 yıllık parlamenterlik hayatımda Kürt sorunun çözümü için zorlu roller üstlendiğimi düşünüyorum. Mesela tezkereye hayır oyu vermiştim. Bağımsız siyasetin bana daha uygun olduğunu, daha çok yakışacağını söylediler. Bende, 'Silahların gölgesinde bir terör örgütü kampında vereceğim kararın özgür bir karar olmayacağını, bu kararı sadece kendi özgür iradem ile vereceğimi' söyledim. Beni Dersim Dağları'nda, derelerinde buz gibi sular akan, etrafı ağaçlarla kaplı bir yerde tuttular. Bugün aynı yerden, aynı yollardan dolaştırarak serbest bıraktılar' diye konuştu.”

Aynı haberin ekinde Aygün’ün açıklamalarının video görüntülerinin de olması dikkat çekti. Görüntüler izlendiğinde Aygün’ün “terör örgütü” ifadesini kullanmadığı, ancak bunun DHA tarafından araya sıkıştırıldığı görülüyor. (soL)

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89