• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 18 °C

Dersim halkından Kılıçdaroğlu'na tepki

Dersim halkından Kılıçdaroğlu'na tepki
Kılıçdaroğlu’nun Dersim’de yapacağı miting öncesinde kentte billboardlara Türkçe afişler yanında Zazaca afişler de asıldı.

Kılıçdaroğlu’nun Dersim’de yapacağı miting öncesinde kentte billboardlara Türkçe afişler yanında Zazaca afişler de asıldı. Ancak Türkçe afişler kalmaya devam ederken, Zazaca afişler bir gün bile yerinde duramadan kaldırıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Dersim’de bugün yaptığı miting öncesinde kentte Türkçe afişlerle birlikte asılan Zazaca afişler billboardlardan kaldırıldı. Afişlerin kaldırılmasının nedeni “AKP’nin eline koz vermemek” olarak gösteriliyor.

Afişleri kim astırdı?

Kılıçdaroğlu’nun bugün Dersim’de gerçekleştirdiği miting öncesinde ilginç bir gelişme yaşandı. Dersimli olduğu bilinen Kılıçdaroğlu’nun kentteki mitingi öncesinde kente Zazaca afişler de asıldı. Afişleri, CHP milletvekili Onur Öymen’in Dersim Katliamına ilişkin sözleri üzerine Öymen’i Hitler’e benzeten fotoğraflarını Dersim sokaklarına astıran Avrupa Dersim Fedarasyon 2.Başkanı Mehmet Gülmez’in astırdığı kaydediliyor. Gülmez’in, ayrıca, Dersim’de CHP’nin 2. sıradan milletvekili adayı olan Hüseyin Aygün’ün arkadaşı olduğu belirtiliyor.

460.jpg

Kılıçdaroğlu’nun Dersim’deki miting öncesinde asılan Zazaca afişlerinin altında “Dersimli Anneler”, “Kürt Gençliği” imzaları bulunuyordu. Afişlerin CHP Genel Merkezi’nin talimatıyla kaldırıldığı söylenirken kentteki CHP örgütünün bu afişlerin yerine genel merkezin gönderdiği afişleri astığı kaydedildi.

CHP bir taraftan Zazaca afişleri kaldırırken, diğer taraftan miting öncesinde Zazaca anonslar yapıldı ve müzikler çaldı. Yapılan anonslarda Kılıçdaroğlu için “Laze sıma u bıra e sıma u morde mi sıma u” (Sizin oğlunuz sizin kardeşiniz sizin insanınız) denildi.

Zazaca afişlerin kaldırılmasını protesto etmek için miting yapılan alanın karşındaki binaya “Dilimize 12 saat dahi tahammül edemediler” yazılı "Dersim Halkı" imzalı bir pankrat asıldı. Yaklaşık yarım saat asılı kalan pankart, polisin pankartı asanlarla yaptığı görüşme sonunda indirildi.

460.jpg

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise mitingde yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi ile ilgili konuşurken, “Aman ha, o Tuncelilidir” dediğini hatırlattı ve şunları söyledi: “Aslı olmayanın geleceği olabilir mi, geçmişi olmayanın geleceği olabilir mi? Aslımızla da soyumuzla da sopumuzla da herkes gurur duyar, e biz de gurur duyacağız, ayıp bir şey mi bu?! Ama ona bir şey söyleyeyim, ben buralıyım, Tunceliliyim, Dersimliyim, Dersimli olmaktan da gurur duyuyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89