• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 10 °C

Deniz Baykal istifa etti!

Deniz Baykal istifa etti!
CHP Lideri Deniz Baykal, kendisine ait olduğu iddia edilen uygunsuz görüntülerle ilgili olarak kararını verdi ve istifa etti.

CHP lideri Deniz Baykal, hakkındaki kaset iddialarının ardından istifa ettiğini açıkladı. Baykal, kasetteki görüntüler için 'komplo' dedi ve hükümeti suçladı.

Baykal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "günlerdir beklenen değerlendirmesini ve kararını açıklayacağını" belirtti.

14823

Baykal, "Bu bir kaset olayı değildir, bir komplodur. Komplo, hukuk dışı, ahlak dışı bir tertip demektir. Bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz. Duvarlara, eşyalara gizli kameralar yerleştirirsiniz. Gizli çekimlerle insanların en korunaksız görüntülerini alırsınız, kesersiniz, biçersiniz, aktarırsınız, montaj yaparsınız çarpıtırsınız. Böyle yaparken de dünyanın her yerinde bütün dinlerin, bütün rejimlerin, bütün ahlak anlayışlarının güvencesi altında olan insanoğlunun mahremiyetine tecavüz edersiniz" dedi.

Deniz Baykal, "Ağır haya ve utanç bunu yapanlar için anlamını kaybeder. İnsanların şerefleri onların umurlarında değildir.

Önümüzdeki komployu gerçekleştirenler, bunu sapık oldukları için ya da ticari kazanç sağlamak için veya şantaj yapmak için düzenlememişler, siyaset yapmak için düzenlemişlerdir. Ahlaklarına, vicdanlarına uygun bir siyaset" diye konuştu.

Baykal'ın açıklamalarından öne çıkan diğer satırlar şöyle:

Bu, CHP'nin tek başına yürüttüğü demokrasiye karşı çıkan bir komplo. Anayasa ve rejim kavgası vermekte olduğuı için piyasaya sürüldü. Komplo günceldir ve tazedir. Bu komplonun iktidar gücü ve olanakları seferber edilmeden icra edilmesi mümkün değil.

İktidar zirvesinin bilgisi ve onayı olmadan hazırlanıp sürülmesi mümkün değil. Yapay tavırlar perde arkasındaki tezgahın suçluluğunu örtbas etmez.

Başka bir sorumlu arayışına çıkacak olanlar için söylüyorum. ABD'den aldığım mesajlar samimi.

Ahlaksız hukuksuz komplolara itibar ederek ne ahlakı, hukuku, siyaseti savunamazsınız. Komploya yer açanlar 'çok ayıp ama..' diyenlerdir.

Bunun nasıl bir Türkiye oluşturduğıunu er geç anlayacaklardır.

Kara kampanyaya teslim olmayacağım ve kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Bu bedel CHP'den ayrılmaksa bunu da ödemeye hazırım. Bu nedenle CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa ediyoruyorum.

Umarım bu yaşananlar ve benim istifam yeni bir uyanışın başlangıcı olur. Şerden hayır çıkar, dürüst olan kazanır.

Üzerimde hakkı olan, tanıdığım tanımadığın bütün herkese teşekkür ediyorum. Hakkımı ben size helal ediyorum, siz de hakkınızı bana helal edin.

Suskunluğunu koruyordu

Deniz Baykal ile Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen kasetin internet sitelerinde yayınlanmasının ardından Baykal sessizliğini koruyordu.

Baykal, avukatlarına büyük bir hukuk mücadelesi başlatmak için talimat vermişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89