• BIST 9789.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 6 °C

Deniz Baykal: Çılgınca hatalar yapıldı

Deniz Baykal: Çılgınca hatalar yapıldı
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin yerel seçimlerde 'çılgınca hatalar' yaptığını belirtti.

CHP eski Genel Başkanı Baykal, Antalya'da AK Parti'nin elinden aldığı Döşemealtı Belediyesi'nin yeni CHP'li Başkanı Turgay Genç'i makamında ziyaret etti.

"BOŞ LAFA DOYDUK, TAZELENMEYE İHTİYAÇ VAR"

Deniz Baykal, ziyaret esnasında yaptığı konuşmasında, "Boş lafa doyduk, ciddi bir tabloyu boş lafla izah etmesin kimse. Tazelenmeye ihtiyaç var" diyerek, b u ifadesinin kurultay çağrısı olup olmadığı yönündeki soruya "Hangi yöntemle olur, nasıl olur bilmiyorum" diye karşılık verdi.

"HANGİ DERSLERİ ÇIKARDIK BUNLARI DEĞERLENDİRMEK LAZIM"

Genç'e başarılar dileyen Baykal, "Seçim tartışmasıyla üzüntülerimi tazelemeye niyetim yok" dedi, geleceğe bakılması gerektiği mesajını verdi. "Olan oldu, bundan sonra nasıl daha iyi olur, ne yapmamız lazım, nerede ne yanlış yapıldı, hangi dersleri çıkardık bunları değerlendirmek lazım. Birbirimizi suçlamak için, kendimizi savunmak için yapmamak lazım, gerçeği görmek lazım. Gerçek açık tabii" dedi.

"DOĞRU TAHLİL YAPIP, SONUÇLAR ÇIKARMALIYIZ"

Özellikle Antalya' da CHP'nin hakettiği sonucun bu olmadığını dile getiren Baykal, "Doğru tahlil yapar, sonuçlar çıkarırsak kısa sürede Antalya'da CHP iyi yere gelir" değerlendirmesinde bulundu.

"GÖZ GÖRE GÖRE ÇILGINCA HATALAR YAPILDI"

Bunun için parti içinde mekanizmaların da çalıştığını kaydeden Baykal, CHP Genel Merkezi'nde il başkanları toplantısı yapıldığını, parti meclisinin toplanacağını aktararak, "Bunlar değerlendirilecek, yanlış yaptığımız açık, hata olduğu açık. Şimdi söylüyor değiliz, uyardık, göz göre göre de yapıldı. Olunca da böyle oldu. Bundan gerekli sonuçları çıkarıp, bir çizgiyi çizmeye ve yanlıştan kurtaracak doğru mekanizmaları kurup yanlışları kaldırıp, yeniden ayağa kalkmak lazım. Bunu yapacak birikim, kadro her şey var. Çok rahatça bu gerçekleştirilebilir. Niye böyle olduğunu anlamış da değilim. Göz göre göre yapıldı, çılgınca hatalar yapıldı." dedi.

"KİŞİSEL TALEPLER, HEVESLERLE ÇÖZÜLECEK BİR KONU DEĞİL"

Deniz Baykal, kendisinin cumhurbaşkanı adaylığına ilişkinse "Sürecin sonucunda netleşecek iştir. Kişisel talepler, heveslerle çözülecek bir konu değildir" yorumunu yaptı. Adaylık noktasında siyasi partiler arasında uzlaşma yakalanması gerektiğini dile getiren Baykal, "İktidar kendi içinde şekillenme yapıyor, muhalefetin de bir araya gelmesi, kendi içinde bir oluşumu gerçekleştirmesi gerekiyor. Zamanı var, 1.5 ay var daha" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89