• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Demirtaş: Zaten BDP'li vekillerin dokunulmazlıkları yok ki...

Demirtaş: Zaten BDP'li vekillerin dokunulmazlıkları yok ki...
Demirtaş, fezleke tartışmaları, Şemdinli karşılaşması, Antep Katliamı ve diğer gündem konularını değerlendirdi.

Mustafa Kuleli'nin hazırlayıp sunduğu imc tv'de yayınlanan Günsonu Özel programına konuk olan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, fezleke tartışmaları, Suriye'li kürtler, Şemdinli karşılaşması, Oslo görüşmeleri, Antep saldırısı, CHP-BDP ittifakı, öcalana uygulanan tecrit ve HDK örgütlenmesi gibi birçok konuyu değerlendirdi.



Demirtaş, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'liler ile BDP heyeti karşılaşmasına ve orda yaşananlara ilişkin olarak, "Yaşanan insani bir reflekstir. Orada karşılıklı çözüm mesajları veriliyor, karşılıklı barışa dair umutlar beklentiler ifade ediliyor" dedi.

"Hiç kimse bizi dokunulmazlıklarla tehdit edemez"

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarına ilişkin ise tutuklu milletvekillerini ve haklarında çıkartılan zorla yakalama kararlarını hatırlatarak blok milletvekillerinin dokunulmazlıklarının zaten olmadığını söyledi. Kendilerinin de dokunulmazlıkların arkasından siyaset yapan vekiller olmadığını olmadığını söyleyen Demirtaş "Hiç kimse bizi dokunulmazlıklarla tehdit edemez herşeyden önce bu tehditler bize sökmez" dedi.

BDP Suriye Kürdistanı'nı ne zaman ziyaret edecek?

BDP'nin Suriye Kürdistanı'na ne zaman resmi bir ziyaret yapacağına ilişkin sorulan bir soruya Suriye'nin sınır kapılarındaki sorunlar nedeniyle ziyaretin geciktiğini BDP Hewler temsilciliğinin ziyaret ile ilgili çalışmalarının sürdüğü cevabını verdi.

BDP ve CHP ittifakı mümkün mü?

Sosyal medyadan gelen yerel seçimlerde "CHP ile bir ittifaak mümkün mü" şeklindeki bir soruya "Resmi gündemimizde böyle bir ittifak arayışı yok" cevabını verdi. Demirtaş, "Suriye poltikası veya Kürt sorununda CHP ile birlikte hareket edip etmeme Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu geleneksel tutumunu terk etmesine bağlıdır. Biz CHP ile tabiki uzlaşmak isteriz. Suriye konusunda da Kürt sorununda da ortak hareket etmek isteriz ama CHP'nin bilinen klasik Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana izlenen yanlış politikalarını eleştirdiği değiştirdiği oranda bu mümkündür onun dışında CHP ile ortak hareket etmek, bizim açımızdan çok kolay birşey değildir " dedi.

HDK Nedir?

Demirtaş Halkların Demokratik Kongresi (HDK) hakkındaki bir eleştiriye de HDK'nin bir "Öz yönetim mekanizması" olduğunu ve bu nedenle siyasi parti gibi çalışma yürütmesinin beklenmemesi gerektiği yanıtını verdi. Demirtaş "HDK sıradan bir siyasi parti organizasyonunun çok ötesinde birşeydir dediğim gibi bir öz örgütlenme modelinin kendisidir. Bizzat kendisidir. Siyasi partiler bir araçtır. Ama HDK'nin kendisi o araçlarla ulaşılmak istenen amacın kendisidir" dedi.

"Böyle bir profesör olacağına, çocuğum okumasın daha iyi"

Okulların açılmasıyla birlikte "anadilde eğitim hakkı" için her sene düzenlenen boykota ilişkin eleştirilere de cevap veren Demirtaş medyada boy gösteren 'stratejist'lere ve 'profesör'leri örnek vererek cevap verdi.

Türkiye'deki eğitim anlayışıyla beyinlerin özgürleşmediğini söyleyen demirtaş televizyonlarda çıkan profesörlerle ilgili olarak "Profesir yetiştirmişsiniz, profesör tilti var, sizin aldığınız eğitimle televizyonlara çıkıyor Allah billah aşkına konuştuğunda biz utanıyoruz" dedi. Demirtaş, "Böyle bir profesöt olacağına çocuğum, okumasın daha iyi" diyerek tepki gösterdi. (imc-tv)

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89