• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Demirtaş: Vereceğiniz karar belli, tahliye talep etmiyorum

Demirtaş: Vereceğiniz karar belli, tahliye talep etmiyorum
HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı davanının duruşması ikinci gününde devam ediyor.

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Terör örgütü kurma-yönetme, örgüt propagandası, suç ve suçluyu övme” suçlamalarıyla tutuklu yargılandığı dava Ankara’da devam ediyor. Demirtaş, dün Ankara Sincan’daki duruşmaya SEGBİS (ses ve görüntü bilişim sistemi) yöntemi ile katılmıştı. 4 Kasım 2016’da tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi’ne gönderilen Selahattin Demirtaş 23 aydır tutuklu.

Selahattin Demirtaş savunmasına SEGBİS’le bağlanarak devam etti. Reddi hakim talebinde bulunmama nedenini açıklayan Demirtaş “Bugüne kadar reddi hakim yapmamamın tek sebebi, yargı sisteminin çökmüş olması. Sizi reddetsem sizin yerinize gelecek hakim daha adil bir yargılama mı yapacak sanki? O nedenle reddi hakim yapmıyorum. Yoksa takke düşmüş kel görünmüş.” ifadelerini kullandı.

'MECLİS’TEKİ KONUŞMALARIMIN ÇÖZÜMÜNÜ İSTEDİM'

Demirtaş savunmasında şunları söyledi:

"Erdoğan başta olmak üzere, iktidarın bütün şürekasının aleyhime yürüttüğü kampanyanın hüküm niteliğinde olduğunu anlattım. Mahkeme bunun dışında bir karar veremez. Meclisteki konuşmalarımızın çözümünü talep etmemin, kovuşturmayı uzatmaya dönük bir hamle olduğunu söylüyorsunuz. Oysa mahkemeye çıktığımdaki ilk talebim buydu. Bir buçuk yıl önce istedim bunu. Meclisteki konuşmalarımın ses çözümünün istenmesi yönündeki talebimi reddetmekle, 'Mecliste söylediğin hiçbir şey bizim umurumuzda değil' diyorsunuz. DTK’de ortam dinlemesi yapılmış. Bilirkişiye gitsin, ses benim mi değil mi diye bakılsın diyorum, yaptırmıyorsunuz."

'O OPERASYONLARI SOYLU'NUN YAPTIĞINI BİLİYORUM'

"Hiçbir baskı olmadan yargılama yapılıyor demesin kimse, ayıptır. 'Bize hiçbir baskı yapılmıyor' diyorsanız bu da benim aklıma hakaret olur. Yapmayın. Mahkemeler kararlarıyla var olmalıdır. Adil yargılamaların yapılacağı hukukun üstünlüğünün sağlanacağı günlerin geleceğine inanıyorum.

'VERECEĞİNİZ KARAR BELLİ, TAHLİYE TALEP ETMİYORUM'

Demirtaş’ın savunmasının ardından savcılık, “üzerine atılı suçun işlendiği dair kuvvetli delil bulunduğu” gerekçesiyle tutukluk halinin devamını istedi. Demirtaş ise, “Bu güne kadar tahliye talep etmedim, yine etmeyeceğim. Az çok vereceğiz karar zaten belli. Tahliye talep etmiyorum. Avukatlarıma söz almasını istiyorum” dedi.

Demirtaş’ın 142 yıla varan hapis cezası istemiyle yargılandığı dava Diyarbakır’da açılmış, güvenlik gerekçesiyle Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınmıştı. Bugünkü duruşmada Demirtaş hakkında ara karar çıkması bekleniyor. Demirtaş bir ay önce terör propagandası iddiasıyla dört yıl sekiz ay ceza almıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89