• BIST 9079.97
  • Altın 2324.273
  • Dolar 32.3322
  • Euro 34.9129
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Demirtaş ve 10 HDP'li milletvekili gözaltında

Demirtaş ve 10 HDP'li milletvekili gözaltında
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 11 HDP'li milletvekili gözaltına alındı.

Demirtaş ve Yüksekdağ dışında gözaltına alınan diğer isimler; İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Ziya Pir, Gülser Yıldırım ve Nursel Aydoğan.

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre haklarında gözaltı kararı bulunan 4 milletvekili daha var. Bu vekillerden Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk yurtdışında. Bakanlık, İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan'la ilgili sürecin de devam ettiğini belirtti. 

Demirtaş, gözaltına alınmadan hemen önce Twitter hesabından "Diyarbakırda evimde zorla gözaltına alınma kararı ile emniyet yetkilileri kapımdalar" ifadesini paylaştı. 

İdris Baluken, Ankara'daki HDP Genel Merkezi'nde gözaltına alındı.

Polis, HDP Genel Merkezi önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, HDP'liler hakkındaki gözaltı kararları, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındı.

Hangi illere götürülecekler?

Gözaltına alınan milletvekillerinin hangi illere götürülecekleri belli oldu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı verildi.

Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü ve Leyla Birlik için Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken için ise Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütülüyor.

Bu kapsamda gözaltına alınan milletvekilleri, soruşturmaları yürüten illerdeki cumhuriyet başsavcılıklarına götürülecek.

Yurt dışında bulunan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'la ilgili soruşturmayı Şırnak, Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkındaki soruşturmayı da Van Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor.

Henüz gözaltına alınmayan ve yakalama işlemlerine ilişkin süreçleri devam eden Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer hakkında Diyarbakır, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan hakkında ise Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89