• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 35 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 32 °C
  • Berlin 21 °C

Demirtaş: Tutuklanacağımızın duyumunu almıştık

Demirtaş: Tutuklanacağımızın duyumunu almıştık
CHP’li milletvekillerinin, cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk ve Cumhuriyet yazarlarına gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili milletvekili Eren Erdem açıklama yaptı.

CHP’li milletvekillerinin, cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Cumhuriyet yazarlarına gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili milletvekili Eren Erdem açıklama yaptı.

CHP milletvekilleri Fikri Sağlar Ali Şeker, Eren Erdem ve Orhan Sarıbal geçtiğimiz günlerde Edirne ve Silivri Cezaevlerindeki tutuklu milletvekilleri ve gazetecileri ziyaret etmişti.

‘Demirtaş 81 milyonun temsilcisidir’

Ziyaretlerle ilgili Duvar’a konuşan Erdem, Selahattin Demirtaş’ın “Ben başka bir ülkede özgürce yaşamak yerine kendi ülkemde hapiste olmayı tercih ederim” dediğini, Ahmet Türk’ün ise “Yeter ki ülkeme barış gelsin, istiyorlarsa beni Taksim’de assınlar” ifadelerini kullandığını aktardı.

Seçilmiş milletvekillerinin tutuklu yargılanmasını doğru bulmadıklarını söyleyen Erdem bütün milletvekillerinin seçildikleri yerin değil, Türkiye’nin milletvekili olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: “Demirtaş da 6 milyon değil 81 milyonun temsilcisidir. Bunların susturulması halkın susturulmasıdır. Anayasa 83. madde açık şekilde milletvekillerinin yasama faaliyetlerinin engellenemeyeceğini söyler. Karar siyasidir, anayasaya aykırıdır. Devletin de gelecekte başını sıkıntıya sokacaktır. AİHM’in vereceği kararların sorumlusu bu durumda Türkiye Cumhuriyeti değil, AKP olarak görülmeli, onlar bunun bedelini ödemelidir.”

‘Başka bir ülkede yaşamaktansa hapiste olmayı tercih ederim’

Edirne Cezaevi’ndeki görüşmenin 40 dakika sürdüğünü belirten Erdem, Demirtaş’ın şunları söylediğini aktardı: “Biz tutuklanacağımızın duyumunu 15 gün öncesinden almıştık. Ben rahatlıkla başka bir ülkede olabilirdim, ama ben başka bir ülkede özgürce yaşamak yerine kendi ülkemde hapiste olmayı tercih ederim. Milletvekilleri yargılanabilir. Ama tutuksuz yargılanmalı. Hüküm giydiğinde cezaevine girebilir.”  

Demirtaş’ın tecritte olduğuyla ilgili ifadelerini cezaevi müdürüne sorduklarını ve “Demirtaş’a yönelik provokasyonları önlemek için onu özel bir alana aldık” cevabını aldıklarını kaydeden Erdem, “Ne kadar absürd bir ifade olsa da cezaevi müdürü ‘güvenliği için tecritte” dedi.

‘Barış gelsin, istiyorlarsa beni Taksim’de assınlar’

Edirne Cezaevi’nin ardından Silivri Cezaevi’ne geçerek Ahmet Türk ve Cumhuriyet yazar ile yöneticileriyle görüştüklerini söyleyen Erdem, Türk’ün Türkiye’nin barış sembolü olduğunu ifade etti.

Erdem, Türk’ün kendisine, “Yeter ki ülkeme barış gelsin, istiyorlarsa beni Taksim’de assınlar, altına imza atmaya hazırım. Yeter ki kan dursun, çocuklar ölmesin, ben her şeye hazırım” dediğini aktardı.

Cumhuriyet yazar ve yöneticileriyle yaptıkları görüşmeye dair Erdem, “Cumhuriyet yazarlarının en büyük talebi gazeteye daha kitlesel destek olunması. Hepsi kendilerinden vazgeçmiş, gazetenin varlığını düşünüyor. Bir an önce de iddianamenin hazırlanmasını istiyorlar” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89