• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 12 °C

Demirtaş, Silivri'de gazetecilerin davasını izledi

Demirtaş, Silivri'de gazetecilerin davasını izledi
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Gazetecilerin yargılandığı KCK basın davasının duruşmasını izlemek için Silivri Cezaevi'ne gitti.

KCK basın davasının duruşmasını izlemek için Silivri Cezaevi'ne gelen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Yargılama demek isterdim ama burada yargılama yok. Bu salonda bugüne kadar hiç yargılama yapılamadı" dedi.

KCK basın davasını izlemek üzere bugün Silivri Cezaevine gelen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, duruşmada verilen ara sırasında bir açıklama yaptı. Demirtaş, "Gazeteci arkadaşlarımızın tutuklu olduğu duruşmayı izlemek için buradayız. Yargılama demek isterdim ama burada yargılama yapılmıyor. Bu salonda bugüne kadar hiç yargılama yapılamadı. Siyasi atmosfer dışarıdaki siyasi hava neyse aşağı yukarı onun yansımasını mahkeme ve duruşma salonlarında onu izledik" diye konuştu.

Demirtaş, "T.C tarihi boyunca hep maalesef ki yargı hiçbir zaman bağımsız, adil, eşitlikçi hukukun üstünlüğünden yana bir çizgiyi tutturamadı. Türkiye'de iyi yargıçlar, vicdanlı, ahlaklı, hukuk etiğine bağlı yargıçlar savcılar yok mudur? Mutlaka ki vardır. Ama bu yargıç ve mahkeme sisteminde, vicdanını konuşturmak isteyen hakime, hukuk ahlakını hayata geçirmek isteyenlere bunu hayata geçirme şansıda yoktur. Dolayısıyla bu kişileri aşan zihniyet meselesidir, bir sistem problemidir. Yanı insanlar bu solanları dolduruyorlar, yargılama adı altında infaz ediliyorlar. Hiç yargılama yapmadan tutuklu kalıyorlar. Savunma yapamıyorlar. Uyduruk delillerle ismi gizli tanık olan ismi cismi belli olmayan kim olduğu belli olamayan iftiralarla suçlanıyorlar. İddianame olmaktan çok uzak belgeler savcılar tarafından hazırlanıp mahkemeler sunuluyor" dedi.

Demirtaş, "Bir bakarsanız bu ülkenin başbakanı çıkarda tutuklu gazeteciler ile ilgili iyi bir şeyler söyler. Yıllardır generalleri tutuklatan başbakan iki haftadır fikrini değiştirdi ve askerlerin artık tutuklu olamaması gerektiğini ve tahliye olmasını talep etti. Şimdi herkes başkana bakıyor. Kimin tahliyesini ne zaman talep edecek, ne zaman karar verecek. Çünkü bu ülkede bu mahkeme salonunda yargıçlar yargılama yapmıyorlar. Hak vermiyorlar, veremiyorlar. Buna başbakan karar veriyor. Kimin ne zaman tutuklanacağını, ne zaman tahliye olacağını, bunlara başbakan karar veriyor. Bugün arkadaşlarımız serbest kalmasa buna henüz başbakan karar vermemiş demektir" şeklinde konuştu.

"SİYASİ TUTSAKLAR BİZİM ONURUMUZ"

'Siyasi tutsaklar bizim onurumuzdur' şeklinde ifade kullanan Demirtaş, "Bunu hep birlikte izleyip göreceğiz. İçeride haklının özgürlükleri uğruna aslanlar gibi direnen bütün gazetecilerimiz ve siyasi tutsaklar hepsiz tümüyle bizim onurumuzdur. Ana dilleri ile 4 yıldır tek kelime konuşamadan bekleyen siyasi tutsaklar bizim onurumuz. Yasa çıkmış olmasına rağmen halen savunma yaptırılmayan arkadaşlarımız bizim onurumuzdur. Bunların hepsi bizim direniş tarihimize onur olarak geçecektir." diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89