• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Demirtaş: Sanırsın kendisi Che Guevara’ya benziyor

Demirtaş: Sanırsın kendisi Che Guevara’ya benziyor
Grup toplantısı konuşmasında AKP ile seçim pazarlığı iddialarına değinen Demirtaş, bunları şiddetle reddederek HDP’nin “tüccar partisi” olmadığını söyledi.

Grup toplantısı konuşmasında AKP ile seçim pazarlığı iddialarına değinen Selahattin Demirtaş, bunları şiddetle reddederek HDP’nin “tüccar partisi” olmadığını söyledi.

“Herkes emin olsun HDP ucuz pazarlık yapacak parti değildir. İsteyen geçmişimize baksın. Mazlum Doğan, İbrahim Kaypakkaya pazarlık yapmış mı? Mahir Çayanlar, Deniz Gezmişler pazarlık yapmış mı? Kapalı kapılar ardında pazarlık yapmayız biz” diye konuşan Demirtaş, bu iddiaların AKP’nin ekmeğine yağ sürdüğünü savundu.

CHP’ye de tepki gösteren Demirtaş, barajı geçmelerinin CHP’yi de korkuttuğunu, bu bakış açısının değişmesi gerektiğini söyledi.

“Kim kimi sattı bir konuşalım. Yerel seçimde kim sağcı aday gösterdi konuşalım. Kim MHP ile işbirliği yaptı, kim Sayın Kılıçdaroğlu,” diyen Demirtaş, CHP Genel Başkanını kendisiyle görüşmeye davet etti.

DEVLET DEĞİL, SANIRSIN CHE GUEVARA

Demirtaş, kendisinin Yunanistan’ın çiçeği burnunda Başbakanı Aleksis Çipras’a özendiğini söyleyen MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de sert tepki gösterdi.

“Milliyetçi bir lider de çıkmış benim için Çipras kim o kim diyor. Biz kimseye benzemeyiz. Biz bu toprakların asıl damarlarıyız. Sanırsın kendisi Che Guevara’ya benziyor,” ifadelerini kullanan Demirtaş, başkanlık sistemini de sert
eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi şimdiden tek başına yönettiğini belirten Demirtaş, Erdoğan’ın değil ikinci adam, “ülkede bir buçuk adam bile olsun istemediğini” belirtti. “Bakın dikkat edin, ‘buçuk’a bile tahammül edemiyor. Ülkeyi tek başına yönetmek istiyor” diyen Demirtaş, ekledi: “Doymuyor, başkan olacağım diyor, ilkokulda vardır ya hani, ‘Başkan olacağım, illa olacağım.’ Olamayacaksın.”

Erdoğan'ın Türkiye'yi halifeliğe benzer bir düzene doğru sürüklediğini de iddia eden Demirtaş, "Halifelik kelimesine inanmış gerçekten birileri onu inandırmış. 'Sen halifesin' diye gazı vermişler. O da halifeliğe doğru yürümek istiyor. Halifelik sistemi demek istiyor da diyemiyor" diye konuştu.

SERAP ESER'İN YANARAK CAN VERDİĞİ OTOBÜSÜN FOTOĞRAFINI GÖSTERDİ

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Serap Eser'in İETT otobüsünde yanarak yaşamını yitirmesine neden olan molotof kokteylini atan kişinin MİT elemanı olduğu şeklindeki açıklamasını da yorumlayan Demirtaş, "Yasa çıkmadan önce, Bingöl'de emniyet müdürü ve müdür yardımcılarına suikast yapıldı. Hemen arkasından dört kişi infaz edildi. Başbakan , Cumhurbaşkanı infazı yapanları kutlayarak infazın arkasında durdu" dedi. Şahin'in ise bakanken olaydan "teröristlerin sorumlu" olduğunu söylediğini ve hükümetin aylarca bu olayı kullandığını hatırlatan Demirtaş, "Çıkıp Serap Eser'i yakanlar teröristlerdir diye bağırıyordu bize. Ortaya çıktı, kendisi itiraf etti. MİT yakmış Serap Eser'i. Özür dilediler mi? yok. Aylarca bunu kullanmadılar mı?" diye ağır eleştirilerde bulundu.

Demirtaş ayrıca 13 Şubat'taki eğitim boykotuna da destek vererek, "13 Şubat'ta Aleviler ders boykotu yapacak. Yanlarındayız arkalarındayız. Hep birlikte olursan ancak bu zulüm düzenini yıkarız" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89