• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 13 °C

Demirtaş: Öcalan Leyla hanımdan daha çok destek bekliyor

Demirtaş: Öcalan Leyla hanımdan daha çok destek bekliyor
Milliyet yazarı Serpil Çevikcan'ın bugün yayınlanan 'Demirtaş: MHP haklı, biz karşıt görüş değiliz' başlıklı yazısı...

İstanbul’da, Esenyurt MHP seçim irtibat bürosu önünde meydana gelen ve basın görevlisi Cengiz Akyıldız’ın yaşamını yitirmesine neden olan kavganın ardından önünün hemen alınması gereken birtakım gelişmeler yaşanıyor.

Sosyal medyada BDP merkezlerine protesto yürüyüşü için örgütlenme faaliyeti gibi.

Hükümet-cemaat krizi nedeniyle zaten sinirlerin yay gibi gerildiği bir siyasi atmosferde MHP ile BDP teşkilatlarını karşı karşıya getirecek bir dalgalanma herhalde bu memlekete yapılacak en büyük kötülüklerden biri olur.

Dün Meclis’teki konuşmasında bu konuda üst perdeden bir uyarıda bulunan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, grup toplantısı sonrasındaki sohbetimizde de hassasiyetini dile getirdi.

MHP’ye yönelik saldırının BDP’yle hiçbir alakası olmadığını yineleyen Demirtaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “karşıt görüş” eleştirilerini de değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:

“Bahçeli serinkanlı davranıyor”

“MHP’ye yönelik saldırının bizimle hiçbir ilgisi yok. Spontane gelişen bir olay. Örgütlü olduğunu düşünmüyorum. Onların seçim minibüsünden müzikler çala çala gidiyorlar. Caddeden de iki çocuk zafer işareti yapıyorlar. Bunlar da minibüsten inip dövüyorlar bu çocukları. Çocuklar Erzurumlu kalabalık bir aile. Aile de gelip bunları dövüyor, kavga gürültü. Vurup öldürüyorlar. Ne partiyle alakası var ne siyasi bir tarafı var. Hazırlığı yapılmış bir şey değil. Spontane gelişiyor ama sonrası yapılan açıklamalar, tahrikler zemin oluşturuyor, provokasyonu kullanmak için herkes devreye giriyor. Sosyal medyada örgütleniyorlar. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ‘belli bir yere mensubiyetleri olduğu anlaşılıyor’ diyerek hedef gösteriyor. Karşıt grup çatışması da değil. Böyle bir şey de yok. MHP haklı, onların karşıt görüşlüsü biz değiliz. Bizim de karşıt görüşlümüz MHP falan değil. Seçmenlerimiz, tabanlarımız arasında hiçbir temas yok. Bugüne kadar seçim çalışmalarını MHP’liler de biz de çok ayrı ayrı yaptık. Kimle karşılaşıyoruz seçim çalışmalarında; AKP’lilerle. Çünkü aynı alanlara hitap ediyoruz. Aynı sokak, aynı mahalle. MHP ile hiçbir alıp veremediğimiz de yok, bir derdimiz de yok. Bahçeli de serinkanlı davranıyor. ‘Sokağa çıkmayız, provokasyona gelmeyiz’ diyor ama hâlâ ısrarla dolaylı olarak bizimle bağı ima edilerek yanlış yapılıyor.”

“Leyla Zana sembol bir isim”

Demirtaş’a çözüm sürecinin geldiği nokta, Abdullah Öcalan’ın sürecin akıbeti konusundaki son değerlendirmesinin ne olduğu ve İmralı heyetinde, “Leyla Zana” sürprizini de sordum.

Demirtaş, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Zana’nın İmralı ziyaretine ilişkin olarak şunları söyledi:

“Rutin heyetler dışında başka heyetlerin de gidişini uzun zamandır istiyorduk. Leyla Hanım hayatını bu işe koymuş, sembol bir bir arkadaşımız. Adaya gidiş konusunda başka isimlerin de gitmesi açısından sembolik bir anlam taşıyor. Yoksa ayrı bir siyasi gündemi yok. Sürecin bir parçası O da. İkinci heyetler gidebilir talebimiz hep vardı, bunun ilk uygulaması oldu. Hükümetle yapılan görüşmede Leyla Hanım’a izin verildi. Benzer gidişlerin olmasını bekliyoruz. Başka heyetlerin gidişi için de taleplerimiz sürecek.”

Demirtaş, Öcalan’ın Zana’dan beklentisinin sürece daha çok katkı sunması olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Devamı için... 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89