• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 5 °C

Demirtaş: Kürt sorunu yoksa hükümet bu süreci niye yürütüyor

Demirtaş: Kürt sorunu yoksa hükümet bu süreci niye yürütüyor
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Türkiye’nin en acil sorunu tekleşme, diktatörleşme, yani AKP sorunudur” dedi.

Ankara’da gzetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Türkiye’nin en acil sorunu tekleşme, diktatörleşme, yani AKP sorunudur” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nde Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu heyeti ile görüşecek olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş: “Türkiye’nin en acil sorunu tekleşme, diktatörleşme, yani AKP sorunudur” dedi.

Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

2015 Genel seçimleri

“Seçim çalışmasına yönelik sözler bunlar. Ülkenin temel sorunları vardır, herkesin sorunları vardır. En büyük sorunda bugün tekleşme, diktatörleşme sorunudur. Bu sorunun adı da AKP sorunudur, en acil sorundur. Bu sorunu inşallah 7 Haziran’da biz çözeceğiz.

“Türkiye’nin en acil sorunu tekleşme, diktatörleşme, yani AKP sorunudur.

Öcalan’ın Newroz mesajı

“Bu durum sanki bizim yarattığımız bir beklentiymiş gibi yaklaşıyor hükümet. Oysa bu konu aylardır İmralı’da konuşulan görüşülen bir konudur.

“Hükümet Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar bir biçimde kapalı kapılar ardında konuşulan üzerinde mutabık kalınan konuları kamuoyuna karşı yalanlıyor. Bu da güvensizliği derinleştiriyor

“Newroz’da verilecek mesajın içeriği önemli ancak sesli ve görüntülü bir mesaj verilmesi mesajı güçlendirecektir.

“Biz bütün samimiyetsizliğe, süreci seçimlere kurban etme girişimlerine rağmen kalıcı barış için uğraşıyoruz.

“İzleme Kurulu için isimlerin mutabakatla belirlendi. Belki bugün yarın bir gidiş (İmralı’ya) gerçekleşir. Bu gidiş netleşirse belki o zaman netleşir.

Erdoğan’ın ‘Kürt sorunu yoktur’ sözleri

“Kürt sorunu yoksa hükümet bu süreci niye yürütüyor bunu Başbakan ve Cumhurbaşkanına sormak lazım. Biri (Cumhurbaşkanı) Kürt sorunu yoktur diğeri (Başbakan) Kürt sorunu için adım atacağız diyor. Bunlar seçimlere yönelik atraksiyonlardır.

“Hükümet bütün tartışmaları bizim ortaya attığımızı ileri sürüyor. Biz her şeye rağmen barış sürecinin ilerlemesi kanaatindeyiz ve buna katkı sunacağız. Akan kan durmuşken bunu kalıcı duruma getirmek bizim boynumuzun borcudur.

“Biz AKP’nin çözüm sürecini seçime kurban etme niyetine rağmen devam edeceğiz. HDP olarak biz AKP’ye güvenmiyoruz. Güvensizliğimiz sürüyor, bunu ortadan kaldıracak bir adım atılmadı. “

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89