• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 19 °C

Demirtaş, Hükümet bizi dinliyor

Demirtaş, Hükümet bizi dinliyor
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, parti toplantılarının dinlendiğini ve alınan kararların raporlar halinde Başbakan Erdoğan’a götürüldüğünü iddia etti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, parti toplantılarının dinlendiğini ve alınan kararların raporlar halinde Başbakan Erdoğan’a götürüldüğünü belirterek, Erdoğan’ın da her defasında barışın sağlanması için aldıkları kararları boşa çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Demirtaş, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan’ın bugün grup toplantısında BDP’ye yaptığı eleştirilere yanıt verdi. Erdoğan’ın açıklamalarının çözüme hizmet etmediğini kaydeden Demirtaş, BDP olarak her şeye rağmen sorunun diyalog ve demokratik yöntemlerle çözümünü savunduklarını vurguladı. Askeri operasyonlarla, yeni silah alımlarıyla sorunun çözülemeyeceğinin görüldüğüne işaret eden Demirtaş, “Bu saatten sonra bu politikalarda ısrar çözümsüzlükte ısrardır. Sayın Başbakan bu politikalarda ısrar ettikçe, kendisini ve partisini teşhir etmeye devam edeceğiz” dedi.

KCK operasyonlarıyla Kürt siyasetçilere yönelik operasyonların devam ettiğini belirten Demirtaş, davanın siyasi olduğunu ifade etti. Demirtaş, “Yargılama sürecinde hangi bakanların hangi savcılarla birlikte karar verdikleri, hangi delillerin iddianameye konacağına hangi bakanların karar verdiği görülecek. AKP’li bürokratlar, yargı mensupları, istihbaratçılar bir araya gelerek BDP’yi nasıl kapatırız çabası içine giriyorlar, bunun adına da KCK davası diyorlar” diye konuştu. KCK iddianamesinin magazinleştirildiğini savunan Demirtaş, “İddiadanamede Obama’dan Baykal’a herkes var. KCK dünyayı örgütlemiş. Bu tehlikeli istihbarat silahı döner sizi de vurur Sayın Başbakan. Biz her türlü faaliyetlerimizin arkasındayız, yüzümüz ak, alnımız açık. Umarız siz de öylesiniz” dedi.

Demirtaş, parti olarak yaptıkları her toplantılarının dinlendiğini ve raporlar halinde başbakana gittiğini öne sürdü. Başbakan Erdoğan’ın, her defasında parti toplantılarında barışın sağlanması için aldıkları kararların boşa çıkması için elinden geleni yaptığını kaydeden Demirtaş, buna rağmen çözümü demokrasi ve barışta aramaktan vazgeçmediklerini vurguladı.

Demirtaş, hükümetin içeride sıkıştıkça dış politikada atraksiyonlar yaparak savrulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Başbakan, Gazze olayında çıkıp özeleştiri yapması gerekirken, kahraman edasıyla konuşuyor. Sanki bu ülkenin 9 vatandaşı ölmemiş, sanki karşınsızdaki ülke sus pus olmuş, özür diliyor da çıkıp kahraman gibi konuşuyorsunuz. Neyin hesabı sorulabildi. İsrail Türkiye’ye bir özrü bile çok gördü. Türkiye İsrail’le tek bir silah anlaşmasını iptal edememiştir. İsrail’le yürüttüğünüz ilişkiler, cumhuriyet tarihinin en yoğun ilişkileridir.”

Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın, “etnik ve dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını” açıkladığını ama Gazze olayında dinsel milliyetçilik yaptığını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89