• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 5 °C

Demirtaş: Hoca aynı bedduayı bize de okumuştu

Demirtaş: Hoca aynı bedduayı bize de okumuştu
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da parti il binasında düzenlenen törende konuştu.

Diyarbakır'da aday tanıtım toplantısında yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Hocanın bedduası AKP'ye değil, savcılara talimattır. Çünkü hoca aynı bedduayı bize de okumuştu. Bu nedenle beddualarını iyi biliriz. Ama asıl bedduası tutacak olan Uludereli aileler ve faili meçhul cinayetlere kurban giden ailelerin bedduasıdır" dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da parti il binasında düzenlenen törenle partisinin bölge belediye başkan adaylarını açıkladı. Demirtaş, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi.

ÖCALAN PARALEL DEVLETİ İŞARET ETMİŞTİ

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin hükümeti eleştiren Demirtaş, "Bakanlardan tutun çocuklarına kadar bataklığa batmış durumdalar. Bunlar yenilir yutulur iddialar değil. Bu buzdağının görünen yüzü. Üniversitelerden tutun, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı'na kadar birçok yerde yolsuzluk kokusu var. Başbakan her defasından paralel devletten söz ediyor. Siz yolsuzluğun üzerine gitmezseniz paralel devlet o zaman kurulmuş olur. Biz paralel devletten hesap sorulmasını destekliyor ve istiyoruz. Eskiden derin devle vardı, şimdi paralel devlet. AKP bu yöntemle paralel devletle hesaplaşamaz. Halkın paralarını çalan hırsızların halka hesap vermesi lazım. Hesap vermeden hesap soramazsınız. Hesap sorar ve buna gücünüz yeterse o zaman paralel devletle baş edebilirsiniz. Bunları yapmazsanız paralel devlet gelir sizin yerinize oturur ve neye uğradığınızı şaşırırsınız. Osmanlıdan buyana paralel devlet var. Öcalan defalarca bundan söz ederek hükümeti uyarmıştı. Bugün paralel devlet hükümeti tasviye edecek güçtedir" ifadelerini kullandı.

HALKIMIZI İMAMIN ORDUSUNA TESLİM ETMEYECEĞİZ

Fethullah Gülen’in hükümete beddua etmediğini, bedduasında savcıları göreve çağırdığını belirten Demirtaş, "Hoca orada 'bunların evini başlarına yıkın' derken beddua etmiyor. Hocanın bedduası savcılara talimat vererek, gereğini yapılmasını istiyor. Çünkü hoca aynı bedduayı bize de okumuştu. Bu nedenle beddualarını iyi biliriz. Ama asıl bedduası tutacak olan Uludereli aileler ve Faili meçhul cinayetlere kurban giden ailelerin bedduası tutacak. Halkımızı bunlara mahkum etmeyeceğiz. Biz bunlara alternatif olarak çıktık. Biz halkımızın kaderini imamın ordusuna, Mustafa Kemal’in askerlerine ve Tayyib’in hırsızlarına teslim etmeyeceğiz" dedi.

  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89