• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Demirtaş: Hizbullah bir tek PKK kadrosu öldürmemiştir, halkı katletmiştir

Demirtaş: Hizbullah bir tek PKK kadrosu öldürmemiştir, halkı katletmiştir
Selahattin Demirtaş, Hizbullah'a yakın Hüda-Par'ın seçimler öncesi provokasyon peşinde olduğu söyledi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin dün Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin sorduğu soru üzerine, HÜDA-PAR’ın bölgede provokasyon peşinde olduğunu, halkın bunu çok iyi bildiğini ve tepkisini ortaya koyduğunu söyledi.



Demirtaş, Lice'de yaşanan olaylara ilişkin şunları söyledi: “Şunu açık yüreklilikle belirtiyorum. Partimizin hiçbir partiye, belediye başkan adayına karşı saldırı girişimi, saldırı planlaması, seçimi engelleme planlaması asla olmamıştır, olamaz da. Biz bir siyasi parti olarak seçim çalışmalarımız yürütüyoruz. Bunu yaparken de halkın duyarlılığını baz alan bir yaklaşım içindeyiz. HÜDA-PAR denen parti neredeyse hiçbir üyesi bile olmayan bir ilçede Lice’ye gidip esnafa bildiri dağıtıyor. Esnafın kendisi tepki gösteriyor. ‘Burada bu bildiriyi dağıtmayın’ diyen esnaf ne partimizin yöneticisidir ne de partimizin üyesidir. Halk kendi tepkisini ortaya koyarak, ‘Ben BDP’liyim bana bu bildiriyi vermeyin’ diyor. HÜDA-PAR gittiği her yerde bu tepki ile karşılaşınca bu sefer de esnaflara hakaret ediyor. Oradaki insanlara tehditler yağdırdıkları için bir gerilim ortaya çıkıyor. Ardından araçlarının bagajlarından çıkardıkları sopa ve kasaturalarla esnafa saldırıyorlar. Her seferinde bunu yaptıktan sonra çıkıp ‘BDP bizim seçim çalışmalarımızı engelliyor, bize saldırıyor’ deyip veryansın ederek, duyurmaya çalışıyorlar. Partimizin HÜDA-PAR’ın çalışmalarını engelleme kararı yok, gerek de yok. Bunlar halk tarafından sevilmedikleri için her yerde tepki ile karşılaşıyorlar.”

HÜDA-PAR’ın geçmişinden kimlere hizmet ettiğinin açık bir şekilde anlaşıldığına vurgu yapan Demirtaş, “Halk bunu bildiği için bunlara tepki gösteriyor. Onların elini sıkmıyor, ilan ve afişlerini geri atıyor. Şimdi biz halkın tepkisine ne diyelim. Halkımıza HÜDA-PAR’lılar geldiğinde afişlerini dükkanlarınıza asın sizlere oy vereceğiz sözünü verin mi diyelim? HÜDA-PAR’lılar bizden her halde bunu bekliyor. Ortada olan BDP tepkisi yok. Ortadaki halk tepkisidir. HÜDA-PAR’lılar seçim çalışması yapmayacak mıyız diyorlar. Buradan söylüyorum. Yapın kardeşim. Ama provokasyon yapmadan yapın. Lice’de tek bir üyeniz yok. Orada bildiri dağıtmak provokasyondur. Esnafa zorla bildiri verilmez almıyorsa saygı duyacaksın. Biz öyle yapıyoruz. Halka, ‘Allah’ın partisini kabul etmiyorsunuz da din düşmanı BDP’yi mi kabul ediyorsunuz’ deyip hakaret ediyorlar. Partimize karşı kullandıkları üslup bırakın bir Müslüman’ın, bir insanın bile ağzına almayacağı üsluptur. Ben aynı üslupla bunlara cevap vermeyeceğim” diye konuştu.

Demirtaş, Lice’de yaşanan olaylara “BDP-HÜDA-PAR çatışması” denildiğine değinen Demirtaş, “Asla böyle bir şey yoktur. Geçmişte de PKK-Hizbullah çatışması deniliyordu. Öyle bir şey de yoktu. Hizbullah’ın halkı katletmesi vardı. Hizbullah bir tek PKK kadrosu öldürmemiştir. Esnaf, imam, gazeteci, üniversite, lise öğrencisi öldürmüştür. Hizbullah’ın Kürt halkına saldırısı vardı. Şimdi de bunlar bu şekilde kendilerini gündeme taşımak istiyorlar. Açıklamalarına bir bakın, ne AKP’ye karşı, ne devlete karşı bir eleştirileri var. Varsa yoksa BDP. Hedeflerine göre Kürdistan’dan BDP’yi sileceklermiş. Valla elinizden geliyorsa ardınıza koymayın. Ama unutmayın ki ağababalarınız da katliamları kullanarak BDP’yi silemedi buralardan. BDP’yi buralara binlerce şehidi olan bir halk hareketi yarattı. Sizin para ve silah vererek buralardan Rojava’ya yollayıp oradaki halkı silmek istediğinizde bunu beceremedi. Herkes gerekli cevabı aldı ve alacaktır da. Siyasi parti olarak siyaset yapmak istiyorsanız siyaset yapın. Gezip provokasyon yapmayın. Herkes bilsin ki esnafımız da halkımız da sahipsiz değildir. Devleti, çeteleri arkanıza alıp halkı sindiremezsiniz. Bizler bu topraklarda barış ve huzurdan yanayız. Halka küfür ederek siyaset yapıyoruz diyenler cevabını alırlar. Kürtler çoluk çocuk değil. Kürdistan da herkesin at oynatabileceği bir yer değildir” diye konuştu.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Halka sağduyu çağrısı yapan Demirtaş, “Sizler sağduyulu olun. Saldırı kimden gelirse gelsin, elbette ki kendini savunmak haktır. Ama provokasyonlara karşı da dikkatli olun. Bizlere karşı sadece HÜDA-PAR değil, AKP, MHP, CHP hepsi aynı yerdedirler. Özellikle parti gençliğimiz çok dikkatli olsun, onların amacı gerilim çıkarmak. Birileri sağlanan ateşkesten rahatsız. Bu rahat ortamdan çıkıp gerilim çıkarmak istiyorlar. Bunun içinde bunları kullanıyorlar. Halkımız örgütlü ve disiplinli bir halktır. Bu oyunlara karşı duracak güçtedir” dedi.

  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89