• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 4 °C

Demirtaş: Hedefimiz seçim değil, halkımızın özgürlüğü

Demirtaş: Hedefimiz seçim değil, halkımızın özgürlüğü
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2014 yerel seçimlerine dair hedeflerini açıkladı.

BDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, dün Siirt'te partilerinden gösterilen il ve ilçe belediye başkanı adaylarının halka tanıtıldığı etkinlikten sonra akşam da yine adaylarla birlikte il örgütleri tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı.

Özgürlük talebimizi bütün dünyaya duyuracağız

Buradaki konuşmasında sandığın kendileri için önemli olmadığını belirten Demirtaş, "Biz sıradan bir seçim çalışmasının ötesinde büyük bir siyasi mücadelenin parçası olarak seçime giriyoruz. Seçim ve sandık için kurulmuş bir parti değiliz. Bizim en büyük hedefimiz halkımızın özgürlüğünü kazanmaktır seçimlere de bu nedenle giriyoruz. Her şeyin halkımızın özgürlüğüne hizmet etmesi lazım ve bu bakış açısıyla yapılmalıdır bütün çalışmalarımız. Özgürlükle ilgili bütün taleplerimizi dünyaya seçim meydanlarından bir kez daha haykırmanın fırsatını yakalayacağız" şeklinde konuştu. Demirtaş konuşmasına gündeme ilişkin değerlendirmeleriyle devam etti.

Demirtaş, "Devlet içinde son zamanlarda çıkan iç çatışma, egemenlerin kendi arasındaki iktidar yarışına, rant, hırsızlık yarışına alternatif olduğumuzu göstereceğiz bu yerel seçimlerde. Bütün Siirt'te herkesin kapısını çalarak anlatmaya çalışacağız, Türkiye bu hırsızlara mahkûm değil. Halkın bu hırsızlara oy vermesini engelleyeceğiz. Ne hırsızdan yana olacağız ne de hırsızı koruyandan yana olacağız. Ne cemaatten yana olacağız ne paralel devlet ve çetelerden yana olacağız. Halkı BDP'li adayların ardından doğru yolda yürümesi gerektiğini anlatacağız" dedi. Seçim çalışmalarında tüm üyelerinin sorumlu olduğunu belirten Demirtaş, yerel seçimlerle özgürlüklerini pekiştireceklerini ifade etti.

'Siirt sana sahip çıktı ama sen Siirt'e ihanet ettin'

Siirt farklı halkların ittifak kurabileceği bir il olduğunun da altını çizen Demirtaş şunları söyledi; "Siirt sana sahip çıktı ama sen Siirt'e ihanet ettin. Siirt halkını meydanlarda coplattın, gazlattın, Siirtli anaları burada dipçiklettin, copların altına verdin. Bunu yalnızca cemaat polisi mi yapıyor? Hayır, AKP ile el ele Siirt halkına kan kusturdular. Burada sıkıyönetim, OHAL uygulamaları yaşandı, belediye başkanına kadar hakaret ettiler, gençleri ve çocukları sokak ortalarında katlettiler. Bunları yapan paralel devlet ise, buyursun Başbakan hesabını sorsun" dedi.

AKP ve Başbakan Erdoğan'a yüklenen Erdoğan, konuşmasını da "Burada sandıkta AKP'ye çıkan her oy ben bu hırsızlığı içime sindiriyorum demektir. Siz bu kadar çaldınız benim için rahattır demektir. Sandıkta AKP'ye tek oy gitmemesi için mücadele verecek, AKP'ye ders vereceğiz. Siirt belediye başkanı arkadaşımızın seçilmemesi için neler yaptıklarını unutmayacağız. Bizi sandığa gömmeye çalıştılar. Ama biz buradan alnımız ak çıktık. Hiç kimsenin haddi değildir BDP'yi Siirt'te önünün kesmeye çalışmak" sözleri ve tutuklu yakınlarına, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin ailelerine saygılarını sunarak noktaladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89