• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İstanbul 7 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Berlin -3 °C

Demirtaş Erdoğan'ı neden alkışladığını açıkladı

Demirtaş Erdoğan'ı neden alkışladığını açıkladı
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı yemin töreninde Erdoğan’ı neden alkışladığını anlattı.

Demirtaş, “Yüzde 52 oy almış birinin yemin töreninde, o iradenin alkışlanması gerekiyordu. O’na oy verenler geri zekalı ya da hırsız değil halktır. Halkın ayakta alkışlanması gerekir.” 

Al Jazeera'den Gonca Şenay'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Meclis’teki yemin töreninde, CHP’nin tavrı kadar, HDP’nin Erdoğan’ı ayakta alkışlaması da tartışıldı. TBMM’de gazeteciler ile sohbet eden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı kesimler tarafından eleştirilen, “alkış”ın nedenini anlattı.

''HALKIN İRADESİ AYAKTA ALKIŞLANIR''

“Salonda iki Cumhurbaşkanı adayı vardı, biri kazandı. Biri de bendim. Rakibim kazanmış kürsüde yemin ediyordu. Salonda hiç kimse alkışlamasaydı dahi ben alkışlardım. Erdoğan’ın kişiliğini alkışlamak değil, yüzde 52 oy veren iradeye duyduğum saygının ifadesi. Alkışlanması gerekiyordu, o iradenin. Adaletsiz olduğunu biliyoruz ama O’na oy verenler, aptal, gerizekalı ya da hırsız değil halktır ve halk ayakta alkışlanır. Halkın iradesi ayakta alkışlanır. Ben yapmasaydım benim kişiliğime,siyaset anlayışıma ters olurdu.” 

''12 YILDIR AK PARTİ'Yİ GÜÇLENDİREN CHP'' 

CHP’li kitapçık fırlatmasını da bir kez daha eleştiren Selahattin Demirtaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği röportajda kendisine yönelik, “O’nu en son alkışlaması gereken Selahattin Demirtaş’tır. Sayın Demirtaş’ın hangi gerekçeyle saygı gösterdiğini ben merak ediyorum.” sözlerine de yanıt verdi. 

“İlk turda Erdoğan’ı o kürsüye çıkaran CHP yönetiminin tartışılması lazım. Ben üzerime düşeni yaptım, oyumu, heyecanı artırdım. CHP ve Parti yönetimi biraz çalışsa o gün o tarihte yemin töreni olmayacaktı. Kendileri özür dilemek yerine, Demirtaş seçtirmiş gibi kıyamet koparmalarına gerek yok. CHP yönetimi benimle uğraşacağına bizimle birlikte demokratik mücadeleyi nasıl güçlendirecekleri tartışmasını yürütseler daha faydalı olur. 12 yıldır AK Parti’yi güçlendiren CHP’nin bu muhalefet tarzıdır, bu şekilde mızıkçılık yaparak bu noktaya getirdiler. Erdoğan’ı Erdoğan yapan, O’na fırlatılan kitapçıktır. Halk iradesini alkışlayarak muhalefet yapmalıyız. Yoksa 50 sene daha ülkeyi yönetir, hata yapa yapa, hırsızlı, katliam yapa yapa. O nedenle yeni bir siyaset tarzı getirmeye çalışıyoruz.” 

''SAVAŞ HALİ OLMASIN DİYE HER GÜN GÖRÜŞÜRÜM'' 

Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nun “Demirtaş, parlamentodaki tavrıyla Berkin’i, ailesini siyasal amaçları için kullandığını göstermiş oldu.” sözlerine karşılık olarak ise şunları söyledi:

“Berkin Elvan’ın annesine haksızlık yaptığımızı, siyasi amaçlarım için kullandığımı söylemiş, ayıp olmuş. 50 bin kişinin canını yitirdiği bir sorundan sonra Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile görüşme yapıyoruz. Kan davası saikiyle hareket edilse dünyada hiçbir sorun çözülmezdi. Kemal Kılıçdaroğlu savaş hali dışında görüşmeyeceğini söylüyor. Ben de savaş hali olmasın diye her gün Cumhurbaşkanı ile görüşürüm diyorum. Bir daha savaşlar olmasın diye her gün görüşürüm, tokalaşırım yeter ki bu ülkede kan akmasın, savaş olmasın, Kılıçdaroğlu ile Erdoğan görüşmek zorunda kalmasın.”

Demirtaş, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin kararın Resmi Gazete’de muhalefetin eleştirilerine rağmen 28 Ağustos’ta yayınlanması konusunda ise, “Bu yaptığı ilk hukuksuzluk değil.” dedi. (Al Jazeera)

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89