• BIST 9506.79
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 13 °C

Demirtaş: ‘Elimizde görüntü ve fotoğraflar var’

Demirtaş: ‘Elimizde görüntü ve fotoğraflar var’
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, IŞİD’in Türkiye’den Kobani’ye saldırdığını ancak bunun Başbakan ve Genelkurmay tarafından inkar edildiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, IŞİD’in Türkiye’den Kobani’ye saldırdığını ancak bunun Başbakan ve Genelkurmay tarafından inkar edildiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani sınırındaki Urfa’nın Suruç ilçesine ziyarette bulundu. Demirtaş burada yaptığı konuşmada, “IŞİD Türkiye tarafından Kobani’ye saldırdı, ancak Türkiye Başbakanı ve Genelkurmayı bunu inkar etti. Dün IŞİD Türkiye topraklarının bir kısmını ve bir resmi kurumunu işgal etmişken, hükümet gün boyunca sessiz kalmıştır. Başbakan istediği kadar destek vermiyoruz desin, IŞİD dün Suruç topraklarındaydı. Elimizde görüntü ve fotoğraflar var. AKP hükümetini açıklama yapmaya çağırıyoruz. Bu tutum Türkiye’ye adım adım felaketi getirir.” dedi.

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) dün sabah (29 Kasım 2014) Türkiye tarafından Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto eden binlerce yurttaş Kobani-Suruç sınır hattında durumu protesto etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Selma Irmak ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile HDP milletvekillerinin de ziyaret ettiği Suruç’a bağlı Mehser ve Misaynter köylerinde bir araya gelen binlerce yurttaş, dün IŞİD’in Türkiye topraklarından, Kobani’ye saldırmasını protesto etti.

Mehser köyünde bir araya gelen binlerce yurttaş direniş nöbetlerinin devam ettiği bir diğer köy olan Misaynet köyüne doğru yürüyüş yaptı.

‘Kobani küçük bir kasaba olmayı aştı’

Demirtaş burada bir açıklama yaptı. Demirtaş’ın konuşmalarından satır başları şöyle:

“Türkiye Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Kobani’nin üç gün içinde düşeceğinin müjdesini verenlerin Kobani’deki direniş ruhunu hesaplayamadı. Kobani sadece küçük bir kasaba değildir, faşizme karşı insanlık onurunun 77 gündür devam ettiği bir direniş kalesidir.

“YPG IŞİD’e karşı önemli bir askeri operasyon başlattığı bir günde, IŞİD 77 gündür ele geçiremediği Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yönelik Türkiye topraklarını kullanarak beş intihar saldırısı yaptı.

‘Elimizde görüntü ve fotoğraflar var’

“Türkiye Başbakanı ve Genelkurmayı bunu inkar etti. Elimizde buna ilişkin görüntü ve fotoğraflar var. Bunu Başbakana göndereceğiz. Tarım Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’ne ait olan buğday silolarından gün boyunca IŞİD’li teröristler Kobani’ye ateş etmiştir. Çok sayıda IŞİD’li Türkiye’deki resmi bir devlet kurumuna yerleşmiş, oradan da Kobani’ye ateş etmiştir. Bunun hükümet ve Genelkurmay bilgisi dahilinde olup olmadığını soracağız. Ama netleşen bir şey var ki Suruç-Kobani sınır hattında görev yapan bazı yetkililer, bazı görevliler, emniyet içinde bazı güçler, 77 gündür burada IŞİD’le işbirliği içindedirler.

“Buradaki bazı kamu görevlileri IŞİD Kobani’yi düşürsün diye gece gündüz dua ediyorlar. Bazılarına bu da yetmiyor destek veriyorlar.

“Dün IŞİD Türkiye topraklarının bir kısmını ve bir resmi kurumunu işgal etmişken, hükümet gün boyunca sessiz kalmıştır. Başbakan istediği kadar destek vermiyoruz desin, IŞİD dün Suruç topraklarındaydı. Türkiye’den öbür tarafa silah atışı yaptılar. IŞİD’e ait bomba yüklü araçlar Türkiye topraklarını geçtikten sonra Mürşitpınar Sınır Kapısı’na intihar saldırısı yaptılar. Türkiye’nin resmi sınır kapısı şu anda havaya uçmuş durumda. Hükümet şu ana kadar tek bir açıklama yapmış durumda değil, angajman kuralları uygulanmış değil. Hükümet, IŞİD’i üzmemeye çalışıyor. Bu tutum Türkiye’ye adım adım felaketi getirir.

‘Hükümet itiraf etmeli’

“Hükümet bugüne kadar Kobani ve Suruç hattındaki uygulamaları açıklaması gerek. Burada eğer hükümetin, Genelkurmay’ın bilgisi dışında bu işler oluyorsa çıkıp bunu itiraf etmeliler ve buradaki yetkililerden hesap sormalıdırlar. Halk IŞİD’in Türkiye topraklarını kullanıp rahat rahat katliam yapmasına izin vermez. Kimse bu politikalara karşı suskun kalmaz. Kobani ruhu şimdi her yerdedir.”

Ne olmuştu?

Dün sabah saatlerinde IŞİD Türkiye üzerinden Mürşitpınar Sınır Kapısı’nı kullanarak bomba yüklü bir araç geçirerek Kobani’ye saldırmıştı.

Geçirilen araç infilak etmiş ve Kobani’de büyük tahribata yol açmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89